Joi,
10.10.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Dosarul ATI COVID: Se clasează pentru infracțiunea de omor. Se deschid alte dosare pentru ucidere din culpă

Dosarul ATI COVID: Se clasează pentru infracțiunea de omor. Se deschid alte dosare pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu vor lua decizia clasării dosarului deschis în urma unui articol apărut în Turnul Sfatului, însă alte dosare vor fi deschise pentru a urmări condițiile suspecte în care au decedat pacienți în cadrul secției, anunță prim-procurorul Ion Veștemean.

Procurorul de caz se află acum în concediu, însă Veștemean susține că decizia va fi pronunțată atunci când acesta își va relua activitatea. ”Practic nu sunt elemente care să ducă la o soluție de trimitere în judecată și urma ca procurorul de caz să se pronunțe pe clasare, dar dosarul urmează să se disjungă, în ceea ce privește uciderea din culpă în cazurile punctuale ale unor pacienți”, a declarat Ion Veștemean pentru Turnul Sfatului.

În urma dezvăluirilor din ziar, mai mulți aparținători au depus plângeri la Tribunalul Sibiu prin care au reclamat moartea suspectă a unor sibieni în secția ATI COVID a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Procurorii cercetează acum aceste situații. ”În discuțiile noastre am ajuns la concluzia că nu este niciun element care să demonstreze că vreo persoană de acolo, cu intenție, a urmărit să omoare oameni. Dar asta nu exclude culpa medicală sau, știu eu, alte situații: nu s-au administrat medicamente potrivite, neglijență, nu s-a acordat atenție pacienților sau alte situații, care nu exclud uciderea din culpă. Urma să ne pronunțăm pentru omor și să disjungem punctual pentru cinci, șase persoane la care aparținătorii au făcut plângeri, să verificăm dacă într-adevăr există o culpă”, a mai spus Ion Veștemean.

Spitalul a angajat o casă de avocatură

Spitalul Clinic Județean Sibiu a anunțat în luna aprilie că a semnat un contract de asistență juridică cu Societatea Civilă de Avocați Baier & Gorcea pentru a asista personalul spitalului la audierile solicitate de procurorii sibieni. ”Spitalul Clinic Județean Sibiu a încheiat un contract de asistență juridică cu Societatea Civilă de Avocați Baier & Gorcea, care se remarcă prin profesionalism și experiență. Conform unor prevederi contractuale, valoarea finală a contractului va fi influențată de numărul persoanelor audiate, număr care la acest moment nu este unul definitiv. În urma negocierilor, valoarea va fi calculată la un preț mult sub tarifele practicate în mod uzual de societatea de avocatură menționată, căreia îi mulțumim pentru disponibilitate și deschidere. Audierile încep astăzi, în prezența reprezentaților societății de avocați”, a anunțat atunci purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu, Decebal Toderiță.

Avocații vor încasa 400 lei + TVA pentru fiecare persoană solicitată a fi audiată în cadrul dosarului.

Despre acest subiect:

Povestea primului sibian bolnav de COVID transferat în străinătate. Experiența lui Ilie Coveșan cu sistemul sanitar și cum a fost trădat de poliție și oameni

Spitalul Clinic Județean refuză să prezinte conținutul anchetelor interne. ”Au formulări tehnice dificil de înțeles de către publicul larg”

Ministerul Sănătății: doar DSP Sibiu a făcut control la Secția ATI COVID, iar rezultatul este pe masa procurorilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

La infinit

Acum 3 ani

Trăiască adevărata Republica Comunistă Romania !
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

inca 1-2 "sarituri" din astea si il inchid definitiv!!!!
Raspunde

Corb

Acum 3 ani

Experienta d-lui Covesan ne spune un lucru important.Procurorii trebuiau sa se sesizeze din oficiu, sa solicite pentru inceput necropsiile tuturor persoanelor care au decedat la sectia ATI in aproximativ aceeasi perioada cu d-nul Covesan pt a vedea daca e vorba de un incident izolat sau o adevarata practica.Daca a existat o practica in acest sens, voluntara sau nu, atunci si genocidul poate fi o incadrare juridica demna de luat in seama.Persoanele care au avut curajul sa vorbeasca le rog sa atace ordonanta de clasare.Iar voi procurorilor sa tineti minte ca tot la spitalul judetean au ajuns nume ilustre ale Sibiului cu toti banii si toate relatiile lor.Datoria nu v-o faceti pentru oameni ci in primul rand pt voi si veti avea si voi un raspuns de dat in fata lui Dumnezeu.Cum a zis Arhanghelul Mihail,,sa stam cu grija,sa stam cu teama sa luam aminte"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus