Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Spitalul Clinic Județean refuză să prezinte conținutul anchetelor interne. ”Au formulări tehnice dificil de înțeles de către publicul larg”

Spitalul Clinic Județean refuză să prezinte conținutul anchetelor interne. ”Au formulări tehnice dificil de înțeles de către publicul larg”

Întregul conținut al rapoartelor întocmite de o echipă de audit clinic intern, Consiliul  Etic și de Consiliul medical al spitalului nu vor fi prezentate public deoarece ”au un caracter de specialitate și conțin date medicale și formulări tehnice dificil de înțeles de către publicul larg”, se arată într-un răspuns transmis ziarului nostru.

”Pacienții au beneficiat de o monitorizare atentă”

Turnul Sfatului a solicitat întregul raport din care s-au prezentat în 27 aprilie doar concluziile generale. Spitalul a transmis atunci un rezumat al anchetei interne efectuată de cele trei instituții: auditul clinic intern, Consiliul  Etic și Consiliul medical al spitalului. S-a transmis atunci că în urma analizai interne ”concluzia generală a Consiliului Medical este că pacienții au beneficiat de o monitorizare atentă, aceasta fiind si înregistrată constant  in Fișa de Terapie  Intensivă”. Auditul a fost făcut în urma unui articol apărut în Turnul Sfatului, în urma căruia s-a și declanșat o anchetă penală.

Spitalul ”acordă o atenție deosebită comunicării”, dar acum nu e cazul

În răspunsul transmis Turnul Sfatului, conducerea Spitalului Clinic Județean spune că nu va transmite rapoartele făcute în urma anchetei interne, deoarece se consideră că e suficient rezumatul transmis în 27 aprilie. ”SCJU Sibiu acordă o atenție deosebită comunicării și transmiterii tuturor informațiilor care fac obiectul interesului public. În acest sen, în data de 27 aprilie anul curent a fost transmis către toate contactele din mass-media un comunicat de presă detaliat, în care au fost prezentate în mod pertinent concluziile și recomandările formulate de către Consiliul Etic, Consiliul medical și echipa de audit intern a spitalului, cu privire la anchetele derulate în cadrul secției ATI – Covid. Comunicatul de presă a fost redactat pe baza proceselor verbale întocmite la nivelul celor trei structuri menționate. Considerăm că aceste procese verbale, prin faptul că sunt rezultatele unor deliberări, sunt exceptate de la comunicare în integralitate. Totodată, ele au un caracter de specialitate și conțin date medicale și formulări tehnice dificil de înțeles de către publicul larg. Tocmai pentru ca publicul să poate (sic) accesa informații clare, coerente și concise, conținutul documentelor a fost transpus într-un limbaj accesibil prin intermediul comunicatului de presă, pe care de altfel l-ați și publicat”, se arată în răspunsul semnat de managerul interimar, Florin Neag, directorul medical, Călin Cipăian, și purtătorul de cuvânt al instituției, Decebal Todăriță.

Ministerul Sănătății: doar DSP Sibiu a făcut control la Secția ATI COVID a Spitalului Clinic Județean Sibiu

Într-un răspuns transmis ieri de Ministerul Sănătății, instituția a informat că nu a executat niciun control în cadrul spitalului, în urma articolului apărut în 7 martie. Asta, deși ministrul din acea perioadă, Vlad Voiculescu, a anunțat că a trimis la Sibiu Corpul de ontrol. ”Ca urmare a dezvăluirilor apărute în mass-media privind modul de acordare a asistenței medicale pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și internați în Secția ATI dedicată bolnavilor COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, în calitate de serviciu deconcentrat aflat în subordinea Ministerului Sănătății, a efectuat acțiuni de control la această unitate sanitară”, anunță acum Ministerul Sănătății.

În 8 martie, același minister anunța un amplu control în unitatea sibiană. "În urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat", se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, transmis în 8 martie 2021. Mai multe detalii puteți citi aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Jethro

Acum 2 ani

Deci raportul e facut de ei pentru ei. Ati înțeles? Daca dl. Neag intelege ce scrie in acel raport cred ca va intelege tot muritorul.
Raspunde

Mission

Acum 2 ani

Jethro, Este raport facut de ei, si este in terminologie medicala, pe care ceri care nu sunt specialisti nu o inteleg. Eu mai intreb asa, ca sunt insistenta. "Specialistii" astia minunati, de ce pierd 95% din pacientii de terapie intensiva? In Germania s-au pierdut 50% dintre pacientii covid din ATI, in Israel au supravietuit 75% . Deci "minunatii" de "specialisti" romani au prins glas acum? Lasati mai nene vrajeala si MUNCITI penzru banii pe care-i primiti, golanilor! Si inca ceva, sistemul sunteti VOI, om cu om, care lucrati acolo, asa ca mintiti si voi pe aia din Uganda, ca romanii nu va mai cred!
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

Asta suna asa ca "baa sarakilor, nu stiti voi dinastea, nu va bateti capul cu dinastea". Jeguri ordinare de oameni!

Raspunde

Sdfgsdg

Acum 2 ani

altfel spus asa se musamalizeaza treburile si se face curatentie interna cu bagarea mizeriei sub pres... RUSINE sa va fie leprelor pentru tot ceea ce faceti si pune in pericol viata oamenilor. Sunt doctori care au fost si sunt facuti pentru aceasta meserie si niste oameni care au facut medicina pentru nume si bani (ca nu-i mai satura Dumnezeu) si atat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus