Marţi,
21.09.2021
Innorat
Acum
14°C

Noua bază sportivă a Sibiului, scoasă la licitație. Ar putea fi gata anul viitor

Noua bază sportivă a Sibiului, scoasă la licitație. Ar putea fi gata anul viitor

Zece milioane de lei, fără TVA, a alocat Primăria Sibiu contractului de proiectare și execuție a spațiului de agrement din zona Obor, contract tocmai scos la licitație.

Un teren de fotbal de categoria B la dimensiunile cerute de FIFA (68 x 105 m), o tribună pe structură metalică pentru 520 de locuri, teren artificial pentru minifotbal sau handbal, două terenuri de tenis sau tenis cu piciorul, un teren de baschet și de volei și o zonă pentru tenis de masă (două mese) sunt câteva din detaliile zonei de agrement pe care Primăria Sibiu intenționează să o amenajeze în zona Obor (în continuarea skate-park-ului, pe un teren de aproximativ 23.000 de mp). ”Terenurile sportive vor fi împrejmuite și iluminate, aleile și zonele pietonale vor beneficia de iluminat arhitectural ambiental, iar incinta va fi echipată cu o instalație de supraveghere video”, se arată în studiul de fezabilitate care face parte din documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția acestei zone de agrement.

Zonă în care vor fi amenajate parcări doar pentru autocare (trei la număr) și unde sunt prevăzuți a fi plantați 69 de arbori.

Terenul de fotbal va avea tabelă de marcaj, iar ”ca suprafață de contact – gazon natural pe pat permeabil, va fi dotat cu sistem de drenare, dar și cu sistem de irigații profesional pentru asigurarea condițiilor optime de joc”. Pentru celelalte terenuri, suprafața va fi ”turnată cu granule de cauciuc pentru siguranță și confort, colorată diferit și marcată corespunzător normativelor in vigoare”, se mai arată în documentația de atribuire.

Chiar dacă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul local, aleșii din partea USR PLUS au arătat că amenajarea vestiarelor și toaletelor în containere ”se pretează cel mult la un teren de sport comunal”, soluția containerelor a fost în continuare menținută în documentația de atribuire a contractului.

Ar putea fi gata la anul

10 august 2021 este termenul limită până când firmele interesate de acest contract pot depune oferte. Iar în cazul acestei proceduri, funcționarii Primăriei și-au propus să termine mult mai repede decât de obicei evaluarea ofertelor, până cel mai târziu pe 9 septembrie 2021. În departajarea ofertelor, prețul cel mai mic contează în proporție de 85%, zece procente fiind alocate experienței managerului de proiect și 5% - experienței inginerului specializat în construcții civile, drumuri și poduri.

O dată semnat contractul, în termen de cel mult trei luni ar trebui finalizate proiectul, detaliile de execuție și dosarul pentru autorizația de construire. Iar pentru partea de execuție, termenul impus prin caietul de sarcini este de cel mult șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit studiului de fezabilitate elaborat pentru amenajarea acestui complex sportiv, costurile anuale de întreținere sunt estimate la 68.660 de lei (dintre care întreținerea și reparațiile – 30.000 de lei și energia electrică – 19.500 sunt cele mai ridicate). Documentul lasă de înțeles că toate aceste cheltuieli vor fi acoperite din bugetul local.

Sursa fotografiilor (simulărilor): Primăria Sibiu

Vizualizari: 4255

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Nonick

Acum 2 luni

Asteptam licitatia pentru maretul proiect Gusterland.
Raspunde

Mister

Acum 2 luni

Ar putea fi. Dar nu o sa fie....
Raspunde

Anca

Acum 2 luni

Pentru atletism facem in orasul acesta ceva???? Pentru inot??? La Baia populara?????
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 2 luni

Proiectul e binevenit, desigur, cu prețurile astronomice și mult exagerate, tipice sifonarilor din primărie. Dar, păcat că această odioasă administrație condusă de o incompetentă senilă, distruge în oraș tot ce înseamnă spații verzi, se montează borduri peste borduri, se asfaltează tot și se emit autorizații de construire pe toate spațiile rămase libere. Rușine de primărie!
Raspunde

Marcel

Acum 2 luni

De ce nu se propune și un pod pietonal -bicicliști peste Cibin în dreptul acestui complex sportiv pod care să lege cartierele ANL,Gușterița, Lazaret și viitoarea pistă de biciclete de pe malul Cibinului. Astfel accesul ar fi mai facil și mai ales ecologic.Pista de biciclete să fie prelungită pe lângă calea ferată pănă la complexul de Lacuri de la Ocna Sibiului-propunere care a mai fost făcută,dar se vede că altele sun prioritățile. Lucrările la refacere a zidului cetății de pe strada Manejului și cele ale bastionului Haller,care adăpostește fosta Maternitate-actuala Secție de Neurologie sunt abandonate.sau se dorește să rămănă așa drept monumente? De noul spital de pe Calea Șurii Mici nu se mai spune nimic,nici măcar dacă a ieșit autorizația de construcție aferentă ! Ce să mai vorbim de începerea lucrărilor.Poate în altă candidatură.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus