Joi,
22.04.2021
Partial Noros
Acum
9°C

Viitorul ansamblu sportiv al Sibiului, prevăzut cu vestiare și toalete în containere. ”O soluție improprie și insuficientă”

Viitorul ansamblu sportiv al Sibiului, prevăzut cu vestiare și toalete în containere. ”O soluție improprie și insuficientă”

Proiectul de peste 2,7 milioane de euro pentru amenajarea unui ansamblu sportiv în zona Obor prevede amenajarea vestiarelor și toaletelor în containere modulare. O soluție pe care consilierii USR PLUS o cer modificată, alături de crearea unei parcări pentru biciclete.

Consilierii locali ai Sibiului au aprobat în ședința de joi indicatorii tehnici și economici ai proiectului de amenajare a unui ansamblu sportiv lângă skate-parcul amenajat în zona Obor. Un proiect cu investiții totale estimate la 13 milioane de lei, în urma cărora să rezulte un teren de fotbal iluminat și cu o tribună cu 500 de locuri, două terenuri de tenis, precum și terenuri de baschet, volei, handbal și minifotbal.

Studiul de fezabilitate propune ca pentru toate aceste facilități sportive, vestiarele și toaletele să fie amenajate în containere modulare. Soluție care ar trebui modificată, sunt de părere consilierii USR PLUS. ”USR PLUS salută inițiativa amenajării acestui centru sportiv și sprijină orice demers care vine în sprijinul sportului de masă și de performanță. Considerăm că soluția de amplasarea de containere pentru vestiare și grupuri sociale este containere este improprie și insuficientă. O astfel de soluție se pretează cel mult la un teren de sport comunal. În cazul nostru vorbim de un întreg complex sportiv, care va găzdui 500 de persoane în tribune, așa cu reiese și din raport, și alte câteva zeci de sportivi și personal auxiliar care vor fi prezenți când vor avea loc competițiile sportive”, a deschis discuția Diana Mureșan, liderul de grup al consilierilor USR PLUS.

”Containerele sunt mai degrabă niște soluții temporare, nicidecum soluții pentru un proiect demn, un proiect modern, european, de durată. Observăm și lipsa unei parcări pentru biciclete, care în cazul unui astfel de ansamblu este necesară”, Diana Mureșan, liderul de grup USR PLUS

Reprezentanții formațiunii politice care a intrat pentru prima dată în Consiliul local au cerut executivului local să completeze, în viitor, acest proiect. ”Vom vota pentru acest proiect, dar vă propunem să revenim printr-o hotărâre de completare pentru a-l face cu adevărat demn de un municipiu de talia Sibiului și să avem în vedere că poate este nevoie de o construcție în sine pentru vestiare și grupurile sociale și să avem în vedere și o parcare pentru biciclete”, a adăugat Diana Mureșan.

Nimeni din executivul local nu a răspuns intervenției sale. Proiectul votat în unanimitate.

Sursa foto principală: Primăria Sibiu

Vizualizari: 1912

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Kokos

Acum 1 lună

Toalete in containere???? Wtf??? Suntem la Cucuietii din deal??Tanti fodor , demisia !!!!
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 1 lună

Departe de a fi userist, ma bucur cand ii vad pe consilierii USR cum misca ceva in acel consiliu plin de toate rebuturile FDGR si PNL, dinozauri fosilizati! Cora, du-te dupa Condurat!
Raspunde

Vai de capul nostru ...

Acum 1 lună

am vazut si eu sedinta de ieri. Era acolo un personaj a carui singura calitate pare a fi numele german Sara Konnerth care a votat un proiect iar dupa vot a cerut lamuriri, neintelegand nimic din ce a votat. Iar restul in afara de USR, Diana Muresan (care a cerut si transparentizarea sedintelor si accesul presei si publicului la sedinte CONFIRM LEGII) si Stanciu Catalin, sunt niste pioni si actori sub-mediocri (mai ales Bibu !) care ... nu stiu cum se mai pot uita in oglinda.
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 1 lună

Cine indrazneste sa ponegreasca pe doamna primar si sa se opuna dezvoltarii orasului nostru este sudist, extracarpatic, trebuie expulzat din burgul nostru si intemnitat fara proces! Aici noi sibienii nascuti, sustinem sasii neconditionat si cu pretul vietii noastre!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus