Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Germania: alunecare de teren, într-o zonă afectată de inundaţii. Bilanţul a crescut la 103 morţi în Germania, 118, în Europa

Germania: alunecare de teren, într-o zonă afectată de inundaţii. Bilanţul a crescut la 103 morţi în Germania, 118, în Europa

Mai multe persoane au murit şi altele sunt date dispărute în Germania în urma unei grave alunecări de teren, produsă după intemperii violente care au măturat vineri dimineaţa case dintr-o localitate situată nu departe de Koln, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În Erftstadt-Blessem, "casele au fost luate de ape, iar unele s-au prăbuşit. Mai multe persoane sunt date dispărute", potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de autorităţile districtului.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru AFP că au fost "confirmate" mai multe decese.

În imaginile surprinse în zona dezastrului şi publicate de autorităţi se poate vedea un vast crater în care se revărsau cantităţi mari de pământ, apă cu noroi şi moloz.

"Primim apeluri de urgenţă din gospodării, însă de multe ori intervenţia nu este posibilă", au explicat autorităţile cu referire la această zonă aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Koln.

Alunecarea de teren va agrava bilanţul victimelor din landul Renania de Nord-Westfalia, intens afectat de intemperii, la fel ca şi landul vecin, Renania-Palatinat.

Bilanţul intemperiilor devastatoare din Germania a crescut din nou, depăşind pragul de 100 de victime, după ce autorităţile au anunţat vineri 103 decese, potrivit AFP.

''Avem la ora actuală 60 de morţi'' doar în regiunea Renania-Palatinat, una dintre cele mai afectate de inundaţii, a anunţat lidera guvernului regional din acest land, Malu Dreyer, bilanţul naţional urcând la 103 decese, iar bilanţul european, inclusiv în Belgia, la 118. 

foto BezirksregierungKöln/ Twitter

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus