Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Un medieșean este singurul român care participă la cel mai mare turneu de gaming din lume

Un medieșean este singurul român care participă la cel mai mare turneu de gaming din lume

Vlad Săteanu, un tânăr din Mediaș pasionat de gaming, este singurul român care participă la competiția internațională de Dota 2, unul din concursurile cu cele mai mari premii din domeniu. Gamerul a povestit despre această experiență cu novatv.ro.

O competiție care oferă premii de peste 40 de milioane de dolari, Dota 2 este concursul anului în lume pentru pasionați. Vlad se află printre cei care transformă gamingul într-un stil de viață și la momentul actual antrenează o echipă din Brazilia, cu care va participa la această competiție, în luna octombrie (faza principală va începe pe 12 octombrie, iar pe 17 octombrie cele mai bune două echipe de Dota 2 din lume se vor confrunta pentru câștigarea trofeului Aegis).

„Sunt jucător profesionist de Dota 2. A fost multă muncă și pe partea de antrenorat, din momentul în care am ajuns la echipă, să reușim să ne calificăm la acest turneu. Noi, ca echipă, vom merge acolo să câștigăm. Target-ul nostru principal a fost să mergem la campionatul mondial. Avem șanse bune să fim măcar în partea de sus a clasamentului”, mărturisește tânărul din Mediaș.

Vlad explică faptul că orele de antrenament pot crește în timpul unei competiții de o asemenea anvergură și până la zece ore pe zi.

„În mod normal ne antrenăm cam șase ore pe zi cu echipa și alte șase fiecare individual. În timpul campionatului ne antrenăm toată ziua și noaptea încercăm să dormim cât putem, dacă putem. În partea eliminatorie a campionatului putem ajunge să jucăm și 10 ore pe zi, dacă ajungem în finală.”

Competiția se va desfășura în octombrie, la București, și va putea fi urmărită online, pe twich.tv

Sursa: novatv.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus