Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

FOTO – A început construcția noului parc al Sibiului, contract de 13 milioane de lei

FOTO – A început construcția noului parc al Sibiului, contract de 13 milioane de lei

Compania Total NSA AG Construct a început luni lucrările în vederea organizării de șantier pentru construcția noului parc al Sibiului.

Aflat în cartierul Tilișca, acesta se va întinde pe 6,2 hectare, urmând astfel să devină al doilea cel mai mare parc al Sibiului, după Sub Arini.

„Sibiul are nevoie de mai multe zone verzi, amenajate și atractive pentru sibieni și, de aceea, una dintre direcțiile pe care ne concentrăm în prezent este extinderea acestor suprafețe. Pe lângă îngrijirea celor existente, continuăm să creăm zone verzi noi, parcul Tilișca fiind cel mai amplu proiect pe care începem să îl implementăm. Acesta va fi amenajat pe o suprafață de teren de 6,2 hectare, prin reconversia unei zone virane în care se depozitau înainte materiale de construcție” declara Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în urmă cu câteva luni, la semnarea contractului.

Ce prevede proiectul noul parc al Sibiului:

Amenajarea terenului existent prin stabilizarea versantului și crearea unor scări care asigură accesul spre parc dinspre strada Săcel

Realizarea rețelelor de apă și canalizare în zona parcului, inclusiv a unui sistem automatizat de irigații

Amenajarea sistemului de iluminat public în parc, cu corpuri eco-eficiente cu LED. O parte din stâlpii de iluminat vor fi dotați cu camere video, prize de încărcare a dispozitivelor mobile și hotspot-uri WI FI pentru internet gratuit.

Modernizarea străzii Preot Bacca, între strada Islazului și strada Săcel, inclusiv a rețelelor de apă și canalizare, a trotuarelor și a iluminatului public eco-eficient cu LED, această stradă asigurând accesul în parc împreună cu strada Săcel.

Dotările noului parc vor consta în:

Spațiu verde amenajat cu iarbă, arbori, arbuști și flori în suprafață de 56.000 metri pătrați

Un labirint realizat din verdeață, cu zone de relaxare

Alei pietonale și alei “verzi”

Piste pentru biciclete

Un teren de minigolf

Un teren de sport multifuncțional pe care se va putea juca baschet, tenis și minifotbal

O zonă de fitness în aer liber

Un loc de joacă pentru copiii cu vârsta între 8 și 15 ani

O mini-tiroliană

O fântână arteziană în zona centrală a parcului

Mobilier urban

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 18839

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Lola

Acum 11 luni

La un parc asa mare, dupa parerea mea, ar fi utile minim 3 toalete publice (pe modelul celei din Piata Teatrului). Daca nu se construiesc si toalete publice, zona Labirintului se va trasnsforma intr-o uriasa toaleta publica.
Raspunde

In plus

Acum 11 luni

ar mai fi nevoie de: - giratoriu la intersectia Ludos - Calea Poplacii - obligatoriu dreapta de pe Preot Bacca pe Calea Poplacii (si de altfel de pe cam toate stradutele care ies in Calea Poplacii) - sens unic pe Sacel sau exproprieri - vedeti ingustarea aberanta: https://www.google.ro/maps/@45.7766447,24.1241402,3a,75y,62.94h,62.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1stAfoaEEpurZ2qP1hHfFBOA!2e0!7i13312!8i6656 - extindere sensuri unice intre Islazului si Calea Poplacii, pe langa cele facute la propunerea unor riverani
Raspunde

Reti Zbarcea

Acum 11 luni

Am votat Fodor sa ne deie, nu sa ne ieie! Tota asa sa-o tine-ti!
Raspunde

Maria

Acum 11 luni

Oare de mai multi copaci nu este nevoie intr-un parc ? In schitele asrea sunt mult, mult prea putini prezentati.Daca aleile verzi vor fi inierbate ca parcarile din oras, o voi invita pe d-na Fofor la o plimbare acolo. nimanui din primarie nu-i vine ideea sa vada cum se comporta aceste parcari zise ecologice unde iti rupi picioarele, caci nisipul nu se ridica la nivelul dalei de beton. Lucru de mantuiala !
Raspunde

Muntean

Acum 3 luni

Aqua parkul când și unde ??????.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus