La două luni de la ancheta Direcției Generale Anticorupție, în urma căreia 25 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu erau acuzați de mai multe infracțiuni de corupție, mită și fals în acte, toți cei acuzați au fost lăsați să meargă acasă sub control judiciar.
Ion Veștemean, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a explicat pentru Turnul Sfatului că măsura controlului judiciar a fost luată chiar la solicitarea procurorilor, întrucât dosarul este unul foarte stufos, care necesită mult timp de lucru.
”În prezent se lucrează în dosar. Arestat nu mai este niciunul, toți au fost trimiși acasă, sub măsura controlului judiciar. Estimăm că până la trimiterea în judecată va mai trece destul de mult timp. Acum suntem în faza în care trebuie identificați toți cei care au dat mită. Ei (polițiștii n. r.) sunt destul de mulți, plus cei care au dat mită, sunt cel puțin 120 de fapte de dare de mită. Gândiți-vă că unii poate nu sunt în țară, alții poate erau doar în trecere prin județ, de aceea spun că va mai dura până îi identificăm pe toți”, a spus Ion Veștemean.
Cât privește polițiștii, o parte dintre aceștia s-au și întors la muncă, însă nu în cadrul Serviciului Rutier, ci în alte zone, unde contactul cu publicul este redus.
”O parte dintre ei au fost în arest la domiciliu, însă la propunerea noastră au putut ieși sub control judiciar. Pentru noi este mai bine sub control judiciar pentru că este mai ușor să fie audiați, atunci când este cazul. Ei pot să profeseze în această perioadă, dar nu pot să profeseze pe funcția pe care au fost”, a mai declarat Ion Veștemean. Sursele Turnul Sfatului spun că în prezent unii dintre polițiști lucrează ca agenți de pază.
Reamintim că în sarcina celor 25 de suspecți s-a reținut un număr de aproape 170 de infracțiuni, 118 infracțiuni de luare de mită și 54 de infracțiuni de abuz în serviciu. În acest sens, în luna mai au fost efectuate 17 percheziții și s-au emis 33 de mandate de aducere.
„La baza dosarului a stat un denunț și implicit un proces verbal de sesizare din oficiu, în care s-a reținut existența unor indicii cu privire la faptul că mai mulți agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier Drumuri Naționale și Europene nu își îndeplinesc sau își îndeplinesc defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul că nu constată anumite contravenții și în schimbul acestora primesc anumite beneficii, respectiv solicită anumite sume de bani care, sub forma unor contracte de sponsorizare sunt redirecționate către echipa de fotbal a IPJ Sibiu”, arăta Parchetul la momentul respectiv.
Citește și:
Cine sunt cei 13 polițiști sibieni reținuți de procurori. Alți doi sunt internați în spital
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: rutiera , mita , procurori , IPJ Sibiu , politia , spaga
Vizualizari: 7234
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Emil
Acum 5 ore
Curiozitati
Acum 5 ore
Mihai V.
Acum 5 ore
Porcărie
Acum 5 ore
IR