Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
30°C

Mesaje de încurajare pentru copilul care a încercat să îşi salveze bunicii dintr-un incendiu, în Harghita. Prefectura Sibiu: Când te vei însănătoşi, te aşteptăm să vizitezi Sibiul!

Mesaje de încurajare pentru copilul care a încercat să îşi salveze bunicii dintr-un incendiu, în Harghita. Prefectura Sibiu: Când te vei însănătoşi, te aşteptăm să vizitezi Sibiul!

Zeci de mesaje de încurajare, din întreaga ţară, au fost transmise, luni seara, prin intermediul Facebook, copilului din satul Livezi care a suferit arsuri după ce a încercat să îşi salveze bunicii din incendiul care le cuprinsese locuinţa, în urma exploziei unei butelii.

Mesajele au fost transmise în urma unei iniţiative a prefectului judeţului Harghita, Szabó Zsolt, care l-a numit "erou" pe Adrian, băiatul de 13 ani care a sărit în foc, în încercarea de a-şi salva bunicii, cu care locuia, şi i-a rugat pe toţi cei care doresc să îi trimită gânduri de încurajare.

Prefectul a promis că în zilele următoare va tipări mesajele şi i le va înmâna copilului.

"Adrian este eroul zilei. El are 13 ani, locuia în satul Livezi alături de bunicii lui. Din păcate, bunicii şi-au pierdut viaţa azi, în urma incendiului cauzat de explozia unei butelii. Momentan este internat în spitalul din Miercurea Ciuc cu arsuri pe o suprafaţă corporală de 10% deoarece şi-ar fi dorit să-şi salveze bunicii pe care îi vedea printre flăcările care au devastat locuinţa. VĂ ROG FRUMOS! scrieţi-i în comentariu un mesaj lui Adrian, haideţi să fim alături de el!!! Haideţi să-l încurajăm!!! Voi imprima toate mesajele şi i le voi înmâna zilele următoare. MULŢUMESC!", este postarea de pe Facebook a prefectului Szabó Zsolt, citată de Agerpres.

Luni seara, în aproximativ 50 de minute, peste 80 de persoane i-au scris mesaje copilului, printre acestea numărându-se şi europarlamentarul Dacian Cioloş.

"Dragă Adrian. Ai făcut tot ce a fost omeneşte posibil. Dumnezeu a vrut să-i ia pe bunicii tăi la El azi. Tu ai multe de făcut în viaţă, pentru tine, pentru cei dragi dar şi pentru memoria dragilor tăi bunici. E important să te faci bine şi să-ţi trăieşti viaţa cu rost, aşa cum cu siguranţă bunicii tăi şi-o doreau şi ei pentru tine. Mulţi oameni buni sunt alături de tine. Însănătoşire grabnică. Cu drag, Dacian", este mesajul transmis de europarlamentarul PLUS.

"Dragă Adrian, cuvintele noastre nu vor putea să facă minuni, însă sperăm să îţi dea putere şi să îţi aducă un zâmbet! Ne dorim din tot sufletul să te însănătoşeşti repede! Astăzi prin gestul tău ne-ai făcut să înţelegem cât de curajos eşti şi cât de binecuvântaţi suntem că eşti cu noi! Îţi mulţumim, Adrian, pentru lecţia oferită şi îţi dorim multă sănătate! Când te vei însănătoşi, te aşteptăm să vizitezi Sibiul! Multe gânduri bune!", este mesajul transmis de Instituţia Prefectului Sibiu.

De asemenea, subprefectul judeţului Alba, Claudiu Nemeş, i-a transmis lui Adrian că supraputerea sa este curajul şi i-a urat să se facă bine cât mai curând, în vreme ce Instituţia Prefectului Sibiu i-a mulţumit pentru lecţia oferită şi i-a transmis că atunci când se va însănătoşi îl aşteaptă să viziteze acest judeţ.

Adrian şi-a pierdut, luni, bunicii cu care locuia în satul Livezi, după ce un incendiu le-a cuprins casa, în urma exploziei unei butelii. El a încercat să îi salveze şi a suferit arsuri de gradul I şi II pe 10% din corp, dar starea sa este stabilă, a precizat prefectul Szabó Zsolt. 

Sursa foto: Szabó Zsolt - Prefect/ Facebook

Comentarii

1 comentarii

Un romanas verde

Acum 1 săptămână

Cu siguranta ar merita baiatul mesajele de incurajare(dar sunt sigur i-ar fi fost de mai mult ajutor daca bunicii ar fi fost salvati si in viata s-au daca aceasta tragedie nu s-ar fi intamplat)!!! Asta ca sa nu sa primeasca mesaje de la tot felul de inculti,a caror maini sunt patate de sangele bunicilor baiatului (ca constiinta stiu precis ca nu au ). Acesti criminali prin inactiuni sunt responsabilii care pozeaza ca omenosi si preocupati de semenii lor de fiecare data cand se intampla vreo tragedie(a se vedea cazul Colectiv- asta e pt USR- si care de atunci si pana acum cu tot ministerul lor al sanatatii nu au facut nimic) sau altii care sunt responsabili de lipsa unor retele de alimentare cu gaz( asta pt desteptul de prefect care datorita incapacitatii lui, bunicii baiatului au fost nevoiti sa foloseasca butelia existand risc de explozie), sau de parveniti de politicieni care nu stiu ce insemna venituri decente pt romani, indiferent de etnie(ca in Franta .....asta e pt lingaul de Ciolos) ca acei batrani sa isi fi permis sa aibe sistem electric pentru gatit pe inductie si/sau ca acel copil sa fie si cu parintii lui, nu sa fie lasat in grija buniciilor ca saracii parinti sa fie nevoiti sa lucreze prin strainataturi(..asta pt toata clasa de lingai politici atat locali cat si nationali -venituriile din harghita sunt cele mai mici din zona, cu atat mai mult in zona rurala) !!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus