Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Percheziții în Sibiu: Se caută indivizi care au tăiat arbori ilegal. Anchetă începută în trei județe

Percheziții în Sibiu: Se caută indivizi care au tăiat arbori ilegal. Anchetă începută în trei județe

Polițiștii din Alba au audiat la sfârșitul săptămânii 10 persoane și au ridicat acte contabile în urma unor percheziții desfășurate în trei județe: Sibiu, Alba și Hunedoara. Faptele privesc sustragerea de arbori din fondul forestier național, anunță Alba24.ro. Pentru acoperirea faptelor, suspecții ar fi folosit avize de însoțire false.

Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat 12 percheziţii, din care 9 în județul Alba, două în județul Sibiu și una în județul Hunedoara, la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals intelectual.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2015 – ianuarie 2021, o societate comercială din județul Alba (Săsciori – n.r.), prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier național.

Reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, mai multe avize de însoțire a materialului lemnos, pentru ieșirea din depozit a unei cantității însemnate de lemn rotund, către diferiți clienți, în condițiile în care această activitate economică nu s-ar fi desfășurat în acel loc.

Pentru a da o aparență de legalitate materialului lemnos livrat, reprezentanții societății ar fi înregistrat avize de însoțire a lemnului de la diverși parteneri, doar pentru a-și crea un stoc fictiv, fără ca operațiunea să aibă loc în realitate sau procedau la înregistrarea, în registrul de intrări – ieșiri, de material lemnos, cu toate că lemnul ar fi fost transportat și comercializat direct clienților, fără intrarea lemnului în depozit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comisarul Maigret

Acum 1 an

Dacă i-ar fi căutat de acum treizeci de ani pe toți defrișatorii, nu se mai ajungea la această situație.
Raspunde

Frodo

Acum 1 an

Veniti si la Cârța,fura chiar fratele padurarului,altii stau la principala pe telefon,cat coboara caruta sau tractorul cu lemne din padure.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus