Marţi,
21.09.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

Bikeschool - Primul examen de conducere care se desfășoară în Piața Mare și se încheie cu o înghețată

Bikeschool - Primul examen de conducere care se desfășoară în Piața Mare și se încheie cu o înghețată

Astăzi e ultima zi când copiii între 7 și 14 ani pot primi permisul de conducere al bicicletei, în cadrul unui proiect inițiat de Bikeschool și My Transilvania. Pentru asta, micii bicicliști trebuie să parcurgă cursuri de circulație, de mecanică, îndemânare, de prim ajutor și să parcurgă un traseu de prestabilit de către ofițeri de poliție din cadrul IPJ Sibiu. În plus, copiii primesc noțiuni de nutriție și alimentație corectă. Iar finalul este așteptat de toată lumea: proaspeții absolvenți primesc câte o înghețată.

”BikeSchool” este un proiect educațional rutier, gratuit, destinat copiilor, iar scopul principal al proiectului este acela de a crește nivelul de auto-gestionare a deplasărilor și deprinderea unor abilități practice în utilizarea bicicletei și înțelegerea regulilor de prim-ajutor. Proiectarea și dezvoltarea conceptului BikeSchool s-a făcut în colaborare cu My Transylvania, Urban Bike Revolution, Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu (IPJ), Crucea Roșie – Filiala Sibiu și Action Sport Sibiu. ”Asociația My Transylvania promovează de peste 13 ani conceptul de slow travel. În foarte multe activități includem și componenta de mobilitate sau activități pe bicicletă. Mersul pe bicicletă îți oferă șansa unor experiențe mai intense. E o deplasare înceată în care observi cum se schimbă locurile și oamenii”, spune Cristian Cismaru de la My Transylvania, unul dintre inițiatorii proiectului.

”La începutul anului 2021 ne-am întâlnit cu Cristi și am încercat să valorificăm experiențele și pasiunile fiecăruia în beneficiul comunitar. Bicicleta, mișcarea în aer liber și sportul au fost elementele comune din viața noastră, astfel am început să dezvoltăm o serie de proiecte în jurul acestor idei. Am înțeles repede că e foarte important să investim în educație de aceea am conceput acest program” a explicat Andrei Rusu, fondator Urban Bike Revolution.

Astăzi, de la ora 11:00, părinții pot ajunge cu copii în Piața Mare, la ”BikeSchool”. Duminică este cea de-a doua zi de desfășurare a proiectului.

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Educațională 2021.

Vizualizari: 1159

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus