Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

FOTO VIDEO Am fost să testez petrecerile din Sibiu, post-COVID

FOTO VIDEO Am fost să testez petrecerile din Sibiu, post-COVID

Cluburile sibiene s-au împuținat după pandemie și cu greu mai găsim unde să ieșim în weekend-uri. Cu toate acestea, treptat, viața de noapte, atât cât poate, renaște, încercând pe cât posibil să respecte măsurile anti-COVID. Le-am vizitat în decursul câtorva finaluri de săptămână, pentru a vedea dacă regulile sunt respectate și dacă oamenii se mai distrează chiar și așa. 

În ultimele săptămâni am fost în Cotton, Oldies și la o petrecere privată. Am verificat dacă se mai înghesuie oamenii unii în alții, dacă se cere dovada vaccinului sau a unui test, ori dacă distracția mai e ca pe vremuri. Iată ce am descoperit:

Clubul Cotton s-a mutat afară

Am fost în oraș într-o vineri, imediat după ridicarea restricțiilor, în căutarea cluburilor deschise, iar singurul care avea activitate era Cotton-ul. E drept, doar afară. Liquid și Oldies nu erau deschise încă, așa că am stat aici o vreme. Ce trebuie menționat înainte să mergem mai departe cu povestea - o mare diferență între distracția pre-COVID și cea post-COVID este faptul că petrecerile nu mai încep la 11-12, ca pe vremuri. Asta pentru că ele se și încheie mai devreme. La 2 cel târziu, cluburile trebuie să se închidă. 

În Cotton, având terasă, nu ni s-a cerut nici o dovadă de vaccinare sau testare, iar oamenii nu purtau mască. Lumea se distrează de minune, lucru demonstrat în mai multe rânduri și verificat prin alți prieteni care au mai ajuns prin zonă în alte seri. Un minus e faptul că poliția este chemată după o anumită oră, pentru că muzica deranjează vecinii, astfel că riști să mergi acolo la o petrecere și pe la 11-12 să fii nevoit să schimbi locația. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Turnul Sfatului (@turnulsfatului)

La Oldies se dau brățări

Muzica din Oldies e exact aceeași ca cea din 2019. Playlist-uri vechi, dar care țin oamenii în picioare, răsună până la 2 dimineața. Am fost în Oldies vineri, așadar deja după ceva zile de când s-au ridicat restricțiile, observând că se respectă în continuare măsurile - la intrare se află mai multe persoane care cer dovada vaccinării și prind brățări de mâna fiecărui vizitator, în așa fel încât să nu fie nevoie să stăm cu hârtia pregătită la fiecare ieșire din club. 

Locația e mult mai aerisită decât înainte de pandemie, iar oamenii nu mai stau ceafă în ceafă la tot pasul. 

Am fost la o petrecere privată

Aceleași condiții s-au aplicat și la o petrecere la care am fost sâmbătă după-masa, organizată de o echipă din București, care se plimbă prin toată țara cu acest concept. Am plătit biletul, după care am aflat locația în care avea să se petreacă evenimentul - restaurantul Jacob.

Și aici, la intrare ni s-a cerut adeverința de vaccinare ori dovada unui test rapid (astfel de teste puteau fi efectuate la fața locului, contra-cost), alături de prezentarea biletului. A fost mult mai multă lume decât cu o zi înainte la Oldies, însă știind că erau cu toții siguri din punct de vedere al virusului, ne-am putut bucura de o seară chiar ca pe vremuri - multă lume lângă DJ, muzică antrenantă și grupuri mari de prieteni. Parcă până și de coada de la baie ne era puțin dor. 

Per total, am constatat cu bucurie că mai avem o oarecare viață de noapte în Sibiu și că oamenii sunt totuși precauți. Speranța e ca și altele să redeschidă și să respecte în continuare măsurile anti-COVID.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mug

Acum 2 ani

Avand in vedere ca CDC a retras cererea de autorizare de urgenta a testelor RT-PCR pe motiv ca dau rezultate fals pozitive / negative si ca nu pot distinge intre COVID si gripa (testul rapid fiind chiar mai slab decat RT-PCR), iar oamenii desi sunt vaccinati se imbolnavesc pe capete, intr-adevar era foarte sigura distractia :)))))))))))))
Raspunde

Mihaela

Acum 2 ani

Cum poti sa scrii in titlu "post-COVID"? Nu a trecut pandemia! De ce participi la dezinformare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus