Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Dirijorul Gabriel Bebeșelea va primi titlul de Ambasador onorific al Sibiului

Dirijorul Gabriel Bebeșelea va primi titlul de Ambasador onorific al Sibiului

Unul dintre marii dirijori români în activitate, Gabriel Bebeșelea va primi marți, 27 iulie, titlul de Ambasador onorific al Sibiului, în cadrul evenimentului Gala AIOS. ”Plecat din Sibiu imediat după terminarea liceului, Gabriel Bebeșelea este acum unul dintre marii dirijori români căutați de cele mai bune orchestre ale lumii. Nu și-a uitat niciodată orașul natal, întorcându-se aici ori de câte ori are ocazia”, se arată într-un comunicat transmis de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS).

În urmă cu doar câteva zile, Bebeșelea a adus în fața publicului sibian, în primă audiție modernă, uvertura operei La foresta d’Hermanstad, compusă de către Valentino Fioravanti în 1812 și descoperită chiar de către dirijor, la Napoli, după îndelungi cercetări. ”Aceasta este modalitatea domnului Bebeșelea de a-și arăta recunoștința față de Sibiu”, susține AIOS.

Evenimentul la care face referire AIOS este ediția din 2021 a Musica Ricercata Festival Op.3, desfășurată în week-end, la Complexul Muzeal ASTRA din Pădurea Dumbrava.

Distincţia de Ambasador onorific al Sibiului va fi înmânată de către primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Titlul a mai fost primit în trecut de Maria Moga (2019 - doamna cărților, librar în cadrul Librăriei Humanitas), Ortrun Rhein (2018 - directoarea Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”), Mircea Bulboacă (2016 – om de afaceri), Lia și Dan Perjovschi (2015 – artiști), Emil Hurezeanu (2014 – jurnalist) și fostul consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach (2013).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus