Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Samuel von Brukenthal, vedetă pe internet de ziua lui. Numele baronului, printre cele mai căutate cuvinte ale zilei

Samuel von Brukenthal, vedetă pe internet de ziua lui. Numele baronului, printre cele mai căutate cuvinte ale zilei

S-au împlinit ieri 300 de ani de la nașterea guvernatorului Transilvaniei, Samuel von Brukenthal, iar numele baronului a ajuns în primele 10 cuvinte căutate pe motorul de căutare Google. Acest succes se datorează ministrului Muncii, Raluca Turcan, care, într-o postare pe Facebook, i-a urat lui Brukenthal ”la mulți ani”.

Cu peste 5.000 de căutări ”Samuel von Brukenthal” a surclasat ieri alte cuvinte căutate pe Google de către români. Cele mai multe, peste 50 de mii, a strâns ”titularizare 2021”, urmat de ”Lidia Bejenaru”, „Dinamo Craiova”, ”Norovirus”, ”Reghecampf” și ”Maria Ciobanu”. Sub numărul de căutări atribuite baronului au fost ”Marian Vanghelie” și ”Nehir”. Cuvinte asociate acestei căutări pe Google au fost Raluca Turcan și răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan.

”La mulţi ani, Samuel von Brukenthal!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, directorul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), Răzvan Pop și managerul Transelectrica Sibiu, Tiberiu Drăgan au gafat ieri urându-i ”la mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, la 300 de ani de la nașterea sa. Guvernatorul Transilvaniei s-a născut la 26 iulie 1721 şi a decedat în 1803. „Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani, Samuel von Brukenthal!!!”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook. Ulterior, ministrul Muncii și-a editat postarea.

Întreaga situație a generat o serie de comentarii, știri și mesaje pe Facebook. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Brekner

Acum 2 ani

Doar profanii cred ca a fost o gafa cu urarea de La multi ani! Nu cumva Raluca si & au devenit masoni ?Sa fi fost si cel celebrat mason?Prea mare coincidenta!
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Nici nu ma mir de politrucii astia! Si mai radeau de Viorica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus