Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Tursib are un nou director: Sebastian Torneanu. Specialist în finanțe

Tursib are un nou director: Sebastian Torneanu. Specialist în finanțe

Din prima zi a lunii august, Sebastian Torneanu va prelua conducerea societății de transport public a municipiului Sibiu.

”Consiliul de administrație urează succes noii echipe de conducere!” este finalul unui scurt anunț publicat pe site-ul Tursib prin care este anunțată finalizarea procedurii de selecție a directorului general al societății.

Numirea lui Torneanu a avut loc în cursul zilei de marți. ”Consiliul de Administrație al SC Tursib SA întrunit în ședința din data de 27 iulie 2021, prin Hotărârea nr. 47/27.07.2021, a numit pe domnul Sebastian Torneanu în funcția de director general al Tursib S.A., începând cu data de 01 august 2021, pentru un mandat de patru ani”, se mai arată în anunțul citat.

În vârstă de 47 de ani, Torneanu vine pe funcția de director general al societății de transport public din postura de consultant financiar al Rara Invest, societate care activează în domeniul depozitării și distribuției. Tot potrivit informațiilor publicate de el prin intermediul LinkedIMÎn perioada 2016 – 2019 a administrat financiar și una din cele mai mari companii din Zona industrială vest, Grupo Antolin. Este absolvent al Universității de Vest din Timișoara.

foto Sebastian Torneanu/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Nelu

Acum 1 an

Cum dracu directorasul ala de doi bani de la alta societate de stat a reușit să-l aleagă pe domnul de mai sus specialist în finanțe și a renunțat la un specialist în Transport, cu cine a concurat domnul de mai sus,și câți bani au supt din tursib pentru organizarea acestu zis concurs.... Expertule în credite sa nu uiți ca organizând aceasta mascarada de concurs ai distrus tursibul...în curând veți avea parte de plecării în masa ale șoferilor....sa te vad atunci...când noi nu vom mai conduce autobuzele de doi bani pe care tot voi ați aranjat sa le cumpărați....
Raspunde

Dancilism

Acum 1 an

Are tatuaj cu asset management, e Super pentru companii cu bani publici!
Raspunde

Mela

Acum 1 an

Stimatilor,dacă secretara tursib cu 10 clase dar fdgr-ista are 5000 salariu în tursib, jurista care din 8 ore lucrează 15 minute în fiecare zi are un salariu de 9000 de lei...cât va lua specialistul în finanțe??? Întreb ca orice plătitoare de taxe la stat!!!!
Raspunde

Mister

Acum 1 an

:)) Specialist. Poate in recuperare de bani:) a fost o gluma. Turnu sfatului putea pune o poza mai sugestiva pentru un manager..
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Exact! Dl. specialist, viitor manager arata in poza ca un bisnitaras...
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Asta e recuperator de credite date de camatari.
Raspunde

Klaus

Acum 1 an

Chestia asta cu consursurile la societatile primariei e un mare fâs. Uitati-va cine le conduce! Niste ciumpalaci ce in mediul privat af vinde la fast food. In cazul de fata, daca madam Muresan de la USR nu ar fi semnalat manareala lui Caprariu, tot slugoii coanei Fodor ar ti fost la volanul firmei. Hai, poate se schimba ceva….!
Raspunde

Tică

Acum 1 an

E bine ca vine un director cu cojones,poate asa va repara ce au stricat membrii unei familii renumite din tursib,are mult de muncă fiindcă familia e ținută bine în brațe de bunica primareasă, cu cele trei sindicate care sau slăbit nu o sa aibă piedici,mai ales ca la asa zisul sindicat majoritar acum sunt în conducere,doi papagali,sau mai bine spus neam de straiță!!! Liderul și secretarul!!!

Raspunde

Ionel

Acum 1 an

Aline, stai jos, 4!
Raspunde

Yorii

Acum 1 an

Problema e ca lucreaza 15 min intr-o zi si lucreaza prost. Azi ne modifica CIM la toți angajații, prin acte adiționale la CIM, iar in urmatoarea saptamana le anulează. Doar asa se poate lauda d.nul fost vânzător de credite cu tăierea drepturilor salariaților, dar ghinion nu va iesit!

Raspunde

Tică

Acum 1 an

P.S Dl.lider al sindicatului majoritar,vezi dacă mai ai izmenele pe tine. Îți place mult sa te izmenesti în fața șefilor! Ai grije asta care vine acum o sa te pape!

Raspunde

Marus

Acum 1 an

Directore,considera ca de data asta ția trecut glonțul pe lângă ureche,lăsate de prostii,pune mana și fa treaba în tursib nu umbla cu smecherii ,nu te lasă manipulat de directoarea economica,de vânzătorul de credite și de familia impunătoare în tursib! Arătați mușchii în față lor findca ei au creat dezastrul de acolo. Dacă nu poți sa faci mișcarea asta dați demisia altfel într-o dimineață oprim căruța și nu ieșim la muncă pana nu pleci. Findca tot am auzit ca nu ne placi pe noi sindicaliștii și ca ai început sa incalci grosolan codul muncii o sa te învățăm sa fi cu picioarele pe pământ. Legea dialogului social și codul muncii trebuie sa le visezi!!! Art. 5. [egalitatea de tratament] (1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii. (2) Orice discriminare directă sau indirectă față de un salariat, discriminare prin asociere, hărțuire sau faptă de victimizare, bazată pe criteriul de rasă, cetățenie, etnie, culoare, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare cu HIV, opțiune politică, situație sau responsabilitate familială, apartenență ori activitate sindicală, apartenență la o categorie defavorizată, este interzisă. (3) Constituie discriminare directă orice act sau faptă de deosebire, excludere, restricție sau preferință, întemeiat(ă) pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării drepturilor prevăzute în legislația muncii. (4) Constituie discriminare indirectă orice prevedere, acțiune, criteriu sau practică aparent neutră care are ca efect dezavantajarea unei persoane față de o altă persoană în baza unuia dintre criteriile prevăzute la alin. (2), în afară de cazul în care acea prevedere, acțiune, criteriu sau practică se justifică în mod obiectiv, printr-un scop legitim, și dacă mijloacele de atingere a acelui scop sunt proporționale, adecvate și necesare.
Raspunde

Stres maxim

Acum 1 an

Ne pare rau ca ati nimerit un astfel de om pe pozitia de director.Nu este in stare sa respecte si are grave deviatii de comportament. Este expert in hartuirea la locul de munca .Este cel mai bun iar ceilalti sunt niste prosti si incompetenti(asa crede el).Partea cu dialogul------- Credem ca Sindicatul este singurul care il poate opri. In rest-------------succes(sindicatului).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus