Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Sibienii din mediul rural nu mai vor să se vaccineze: caravana n-a mai ajuns în zece comune

Sibienii din mediul rural nu mai vor să se vaccineze: caravana n-a mai ajuns în zece comune

În zece din comunele județului Sibiu, numărul locuitorilor care doresc să se vaccineze este atât de mic, încât Caravana mobilă pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 nu s-a mai deplasat.

Discuția despre situația vaccinărilor din județ a fost deschisă în ședința Consiliului Județean Sibiu care a avut loc joi după-amiaza. ”La nivel național vorbim deja de un val patru de Covid, cazurile sunt cu noua tulpină Delta, cred că e o chestiune de săptămâni până va ajunge și la noi în județ. Este o problemă care ne poate afecta pe toți economic, social și așa mai departe. Avem un număr de zece UAT-uri unde nu au ajuns deloc caravanele mobile. Aș vrea să găsim o soluție împreună să îmbunătățim situația vaccinărilor în județul Sibiu, mai ales până la începutul școlii”, a vorbit Ruxandra Cibu Deaconu, consilier județean din partea USR PLUS. Ea a și nominalizat comunele în care caravana mobilă nu a mai ajuns: Dârlos, Iacobeni, Jina, Merghindeal, Mihăileni, Poiana Sibiului, Târnava, Valea Viilor, Vurpăr și Nocrich.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, a arătat că această situație se datorează faptului că locuitorii acelor comune nu doresc să se vaccineze. ”Vreau să vă reamintesc că această caravană mobilă nu era în atribuțiile CJ Sibiu. Prin bunăvoința colegilor care și-au luat atribuții în plus față de fișa postului, această caravană a ajuns acolo unde au fost solicitări și am găsit sprijin din partea autorităților, de la primar la medic. Dar în alte localități, deși autoritățile au făcut apeluri publice, nu s-au găsit doritori care să justifice deplasarea unor cadre medicale care să facă astfel de vaccinări. Important e să îi convingem pe oameni să se vaccineze, cetățenii nu doresc acest lucru”, a declarat Daniela Cîmpean.

Ea a mai arătat că în unele cazuri caravana mobilă nu s-a mai deplasat și pentru că cetățenii care doreau să se vaccineze au realizat acest lucru la centrele existente.

Cu 116.854 de persoane vaccinate cu ambele doze, județul Sibiu are ”o rată de acoperire vaccinală” de peste 30%, potrivit ultimelor anunțuri făcute de medicul Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează la nivel național campania de vaccinare. Este una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din țară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1522

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus