Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Sibiul, singurul judeţ cu conducere militară la DSP. Decizia depinde de Ministerul Sănătăţii, spune ministrul Apărării

Sibiul, singurul judeţ cu conducere militară la DSP. Decizia depinde de Ministerul Sănătăţii, spune ministrul Apărării

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu are, din noiembrie 2020, conducere militară interimară, fiind singurul asemenea caz din ţară, iar revenirea la conducerea civilă şi organizarea unui concurs pentru postul de manager depind de Ministerul Sănătăţii, a afirmat joi, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

"În momentul în care primim de la Ministerul Sănătăţii (...) solicitarea să înceteze detaşarea domnului colonel, va înceta, nu avem niciun fel de problemă. (...) Noi, Ministerul Apărării Naţionale, nu am detaşat un cadru militar la conducerea DSP pentru că aşa am dorit noi, ci am făcut această detaşare la solicitarea autorităţilor locale şi a Ministerului Sănătăţii, oriunde în ţară", a explicat Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, pentru schimbarea din funcţia de director general al DSP Sibiu a medicului colonel Daniel Chelcea este nevoie fie ca autorităţile locale de la Sibiu să facă o solicitare la Ministerul Apărării Naţionale, fie ca Ministerul Sănătăţii să să ceară acest lucru.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, la finalul lunii iunie, la Sibiu, că va menţine în continuare conducerea militară la DSP.

DSP Sibiu este condusă în prezent de medicul militar Daniel Chelcea, numit interimar în această poziţie. Chelcea a fost directorul medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu.

În luna februarie a acestui an, fostul preşedinte al filialei judeţene a USR Sibiu, consilierul judeţean Adrian Echert, a solicitat încetarea conducerii militare a DSP şi organizarea de concursuri "pe bune" în instituţii.

În prezent, rata de incidenţă cumulată la nivelul judeţului Sibiu este de 0,03/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, conform datelor furnizate de Prefectură.

(Agerpres)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus