Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

VIDEO Cât a evoluat șantierul stadionului din Sibiu în 30 de zile: ”august va fi lună de vârf”

VIDEO Cât a evoluat șantierul stadionului din Sibiu în 30 de zile: ”august va fi lună de vârf”

Un nou clip video dat publicității de reprezentanții companiei Con-A cu imagini aeriene din șantierul de modernizare a stadionului municipal din Sibiu relevă un avans considerabil al lucrărilor.

Spre exemplu, în imaginile date publicității la finele lunii iunie, peluza nord (cea dinspre strada Nicolaus Olahus) nu era deloc conturată. Acum, structura acesteia a ajuns la un stadiu peste 50%.

Totodată, au avansat și lucrările care nu se văd în imaginile date publicității de Con-A, lucrările la finisajele interioare. ”De săptămâna viitoare vom avea câteva echipe noi de finisori. La interior avansăm destul de repede cu lucrările de compartimentare. De exemplu, în cazul tribunei I (cea dinspre strada Octavian Goga – n.r.) stadiul lucrărilor de compartimentare interioară a ajuns la jumătate. De aceea începem să lucrăm la finisaje, vom începe să lucrăm la închiderile tribunei I și a peluzei sud și apoi la hidroizolații. Putem spune că luna august urmează a fi vârful mobilizării pe acest șantier”, declară Andreea Karakaplan, managerul de proiect din partea Con-A pentru cel mai mare șantier public al Sibiului.

Dacă în urmă cu o lună, pe șantierul celor de la Con-A erau prezenți aproximativ 100 de muncitori, iar acum s-a ajuns la circa 160, în cursul lunii august se estimează că la modernizarea stadionului din Sibiu vor lucra 180 de muncitori.

Între timp a fost decopertată și vechea tribună oficială. Această structură urmează a fi supusă mai multor teste pentru a se identifica soluțiile potrivite pentru eventualele consolidări necesare.

Modernizarea stadionului din Sibiu vine într-un context internațional în care piața materialelor de construcții se confruntă cu sincope în furnizare, dublate de creșteri serioase de prețuri. ”Ne lovim și noi de astfel de situații, dar – deocamdată – nu putem spune că avem mari probleme. Vom vedea cum evoluează lucrurile”, mai arată Andreea Karakaplan.

Cea mai mare lucrare a Sibiului

Cu o valoare contractuală inițială de 114.749.033,21 de lei, fără TVA, (echivalentul a aproximativ 24 de milioane de euro), contractul pentru modernizarea stadionului reprezintă cea mai mare lucrare publică pe care Primăria Sibiu a demarat-o în ultimii 30 de ani. Termenul de finalizare asumat de cei de la Con-A, cărora le-a fost încredințat contractul în august 2020 în urma unei proceduri publice de atribuire, este luna februarie a anului 2022. În urma acestor lucrări, stadionul municipal modernizat al Sibiului ar urma să aibă 12.300 de locuri, iar tribuna oficială va fi cea aflată acum în construcție în dreptul străzii Octavian Goga.

Vezi mai jos și imaginile cu stadiul lucrărilor la șantierul din Sibiu date publicității în urmă cu o lună

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus