Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Acțiuni de monitorizare a colectării selective în localitățile din județ, în luna iulie. ADI ECO Sibiu: „Oamenii încep să înțeleagă principiile și să colecteze corect”

Acțiuni de monitorizare a colectării selective în localitățile din județ, în luna iulie. ADI ECO Sibiu: „Oamenii încep să înțeleagă principiile și să colecteze corect”

În luna iulie, echipa Asociației de dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a realizat mai multe acțiuni de monitorizare în diferite localități ale județului pentru observa dacă oameni au înțeles principiul colectării selective și dacă există eventuale nereguli.

Acțiunile de monitorizare au vizat zona unu de  activitate a operatorului Soma, acolo unde  s-a verificat dacă colectarea selectivă este făcută în mod corect, respectiv drumul deșeurilor până la stația de sortare, dar și eventualele nereguli care ar fi putut apărea. „Am monitorizat precolectarea deșeurilor de la cetățeni și ne-am asigurat că oamenii colectează corect. Mai avem unele mici probleme, dar per total în zona unu tendința este un bună. Oamenii încep să înțeleagă principiile și să colecteze corect”.

Una dintre localitățile în care s-a făcut monitorizare este Boița. După cum explică reprezentanții Adi Eco Sibiu, aici, împreună cu primarul, Nicolae Cocoș, s-au stabilit reguli clare de colectare astfel încât oamenii să fie încurajați să se implice și să sorteze corect deșeurile.

„Împreună cu primarul, am hotărât ca la Boița, toate deșeurile care sunt puse lângă pubele să nu fie ridicate. Totodată, la marginea satului s-a amenajat un container pentru hârtie și carton și un container pentru materiale de construcții. Când containerele sunt pline primarul contactează pe cei de la Soma și le ridică pe costul primăriei”, detaliază aceștia.

În fiecare lună, echipa ADI Eco Sibiu desfășoară  atât acțiuni de monitorizare, cât și acțiuni de conștientizare cu împărțire de pliante și colectare de deșeuri în localitățile din județul Sibiu.

ZONA CRT UAT    ORASE  SATE APARȚINĂTOARE OPERATOR
1 1 MUNICIPIUL SIBIU Astrid Fodor Sibiu Păltiniș  
  2 UAT OCNA SIBIULUI George Claudiu Predescu Ocna Sibiului Topârcea  
  3 UAT CISNADIE Gheorge Huja Cisnadie Cisnadioara  
  4 UAT BOITA Nicolae Cocoș   Boita,Lazaret,Lotrioara,Paltin  
  5 UAT CRISTIAN Ioan Seuchea   Cristian  
  6 UAT GURA RAULUI Gheorghe Calin   Gura raului  
  7 UAT LOAMNES  Maria Greavu   Loamnes,Alamor, Armeni, Hasag, Mandra, Sadinca  
  8 UAT MARPOD Sebastian Dotcoș   Marpod,Ilimbav  
  9 UAT NOCRICH Adrian Mușoaie   Nocrich,Hosman,Ghijasa de jos, Fofeldea, Tichindeal,  
  10 UAT ORLAT Aurel Gâță   Orlat SOMA
  11 UAT PĂUCA Niculae Dancu   Păuca,Presaca, Bogat roman, Brosteni  
  12 UAT POPLACA Vasile Budin   Poplaca  
  13 UAT RASINARI Bogdan Bucur   Rasinari,Prislop  
  14 UAT RAUL SADULUI Daniel Minea   Raul sadului   
  15 UAT ROȘIA Ioan David   Roșia, Cașolț, Cornățel, Daia, Nou, Nucet, Roșia  
  16 UAT SADU Valentin Ivan   Sadu, Tocile  
  17 UAT SLIMNIC Adrian Aron Nan   Abi, Pădureni, Ruși, Slimnic, Veseud  
  18 UAT SELIMBĂR  Marius Grecu   Bungard, Mohu, Selimbar, Vestem  
  19 UAT SURA MARE Ionuț Maier   Hamba, Sura Mare  
  20 UAT SURA MICA Valentin Ristea   Rusciori, Sura Mica  
  21 UAT VURPAR Liviu Toma   Vurpăr  
  22 UAT TALMACIU Ioan Oancea   Colonia, Talmaciu , Tălmăcel ACTSTAL 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus