Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cîţu: 35 de români se mai află încă în Afganistan. Autoritățile vor trimite un avion pentru evacuare

Cîţu: 35 de români se mai află încă în Afganistan. Autoritățile vor trimite un avion pentru evacuare

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că în acest moment în Afganistan se mai află 35 de români şi că autorităţile vor trimite un avion după aceştia.

"În acest moment mai sunt 35 de cetăţeni români în acea zonă. I-am propus domnului preşedinte să trimitem un avion pentru a-i aduce acasă. În acest moment avem două variante pe care lucrăm: un avion care va fi în colaborare cu NATO, care trebuie să plece în curând sau un avion al nostru, care merge direct acolo. Dar în acest moment au dispoziţie clară pentru Ministerul Afacerilor Externe şi pentru Ministerul Apărării Naţionale să trimită un avion cât mai rapid, pentru a-i aduce pe cetăţenii români acasă", a arătat premierul, citat de Agerpres.

El a atras atenţia asupra faptului că în acest moment nivelul de alertă este maxim în ce priveşte Afganistan. Totodată, premierul a adăugat că autorităţile ţin legătura cu românii aflaţi în această ţară.

"Aş vrea să transmit tuturor românilor care mai sunt acolo şi nu au contactat misiunea noastră diplomatică din Pakistan să o facă cât mai repede. În acest moment, nivelul de alertă este maxim, părăsiţi imediat Afganistanul. (...) (Cei 35 de români, n.r.) nu sunt din cadrul ambasadei. Sunt şi de la ONU şi din mediul privat. Sunt mai multe persoane. Au fost 60, mai sunt 35 de români acolo, sunt în siguranţă în acest moment. Ţinem legătura cu toţi. Noi am făcut toate demersurile. În acest moment am luat decizia să trimitem un avion oricum acolo. Cel mai rapid s-ar putea să fie cel împreună cu NATO. Vom vedea. Dacă este varianta NATO, românii vor fi aduşi până în Georgia, după aceea trimitem noi avion acolo. Dacă nu, vom trimite un avion", a spus Cîţu.

Întrebat dacă ar putea exista un val de migranţi, în contextul situaţiei din Afganistan, premierul a menţionat că a fost constituită o celulă de criză.

"Există o celulă de criză în acest moment, făcută la MAE, MApN şi celelalte instituţii. Este în funcţiune în acest moment. Orice altă decizie va fi comunicată pe această temă", a afirmat Cîţu. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1035

Comentarii

1 comentarii

Andrei

Acum 2 ani

Foarte bine. Aduceti mercenarii inapoi. Au fost acolo sa promoveze curcubeiele elgebetiste, idealurile progresiste si perversitatile lumii "civilizate". Nu s-au dus din convingere, ci pentru bani si pentru sansa de promovare. Ca asa se duce lupta asta. Cu cei lipsiti de principii, de moralitate si de credinta. Cu mercenari care ar face orice pentru bani. Acum ii veti putea folosi pe alte fronturi de lupta, in tavalugul vostru progresist de supunere a lumii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus