Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Peste 350 de candidați s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului, sesiunea august – septembrie

Peste 350 de candidați s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului, sesiunea august – septembrie

Astăzi, 16 august, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, cea de Limba și literatura română. La nivelul județului Sibiu au fost prezenți 353 candidați, iar 64 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați eliminați sau care să solicite subiectul de rezervă, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Subiectul și baremul de evaluare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc marți, 17 august - proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri, 18 august - proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie) și joi, 19 august – limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 31 august, până în ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2021 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 3 septembrie 2021.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus