Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Jina, Iacobeni, Vurpăr și Mihăileni sunt localitățile din județ cu o rată a vaccinării de sub 5%

Jina, Iacobeni, Vurpăr și Mihăileni sunt localitățile din județ cu o rată a vaccinării de sub 5%

Patru localități din județ au o rată a vaccinării de sub 5%, în timp ce alte șapte au sub 10%, se arată într-o statistică prezentată de Institutul Național de Sănătate Publică din România. Jina, Iacobeni, Vurpăr și Mihăileni au rămas la aproximativ aceleași procente din luna mai 2021, în timp ce puține localități care atunci aveau sub 10%, procent de vaccinare, au reușit să urce acest prag. Au rămas în urmă localități din nordul județului: Bazna, Moșna, Brateiu, Laslea, Brădeni, Hoghilag, dar și Roșia, comună din vecinătatea municipiului Sibiu.

Printre localitățile cu cel mai bun procent de vaccinare, după municipiul Sibiu, sunt Șelimbăr, Cristian, Șura Mică, Racovița și Turnu Roșu.

Cei supărați pe restricții au devenit antivacciniști, posibilă explicație

Primarul din Jina, localitatea cu cel mai mic procent de vaccinare din județ, Gheorghe Vasile Beschiu, spunea în iunie că una din explicațiile pentru care sibienii de aici nu s-au vaccinat pentru că au considerat exagerate măsurile luate în contextul pandemiei. ”Aici foarte multă lume merge la biserică și atunci, la alegeri, a venit poliția, i-a scos afară din biserică, i-a numărat, și oamenii s-au enervat. Nici la vot nu au mai ieșit. La noi se merge mult la biserică, se duc la mănăstiri, toată atmosfera de atunci a enervat foarte mult, cu toate că nu a dat niciun rezultat până la urmă. De atunci, culmea, nu a mai venit niciun polițist. O altă cauză a fost că sunt foarte mulți care au magazine în București și toate s-au închis atunci, în noiembrie. S-a închis tot ce aveau oamenii prin piețe, pe unde mai aveau și normal că s-au supărat”, explica primarul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Elzorab

Acum 11 luni

Bratule, las-o-n cucuruz!!! E expirata faza.
Raspunde

Andrei

Acum 11 luni

Harta raspandirii prostiei. Prostia este de culare verde. Cu cat mai verde atat mai multa prostie.
Raspunde

Vir Oz

Acum 11 luni

Corect ar fisa sa se comunice când se dau astfel de informații care este și incidenta bolii și rata deceselor în zonele respective.Este oarecum o contradicție cum se poate răspândi viroza intr- o comunitate izolata în care nu sunt întrări și ieșiri de populație. De aceea ar trebui ca unitățile medicale sa fie amplasate la 20 de km de orice localitate, cam 5 spitale gen Polisano în fiecare județ, nu 4 regionale în locurile în care si asa sunt deja.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus