Luni,
06.12.2021
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Sfaturile polițiștilor înainte de debutul FITS 2021: Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! 

Sfaturile polițiștilor înainte de debutul FITS 2021: Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! 

Pe perioada desfășurării Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, 20 – 29 august, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu acționează pentru siguranța participanților și a traficului rutier, în toate zonele de desfășurare. Acțiunile se vor desfășura alături de efective ale Poliției Locale și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean. Autoritățile transmit și o serie de recomandări pentru cei care vor participa la evenimente.

Pe lângă polițiștii din dispozitivul curent, vor fi asigurate rezerve de intervenție, în funcție de evoluția situației operative, în care sunt angrenați și polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale Sibiu. 

Pentru siguranță în trafic, polițiștii recomandă:

  • Utilizarea mijloacelor de transport în comun în  detrimentul autoturismelor personale în contextul în care derularea FITS atrage creșterea valorilor de trafic atât în municipiul Sibiu, cât și în împrejurimi; 
  • Informarea asupra restricțiilor de trafic impuse pe anumite străzi sau bulevarde;
  • Respectarea semnalelor polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru dirijarea circulației;
  • Respectarea normelor rutiere.

 

Pentru siguranţa dumneavoastră, poliţiştii recomandă:

  • Parcaţi vehiculele în spaţiile sau parcările special amenajate! În autoturisme nu trebuie lăsate la vedere bunuri de valoare!
  • Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime, în magazine, în mijloacele de transport în comun;
  • Este bine să fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;
  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112, apel gratuit!
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Dacă observaţi lipsa copilului, adresați-vă imediat celui mai apropiat polițist pe care îl întâlniți sau sunaţi la numărul de urgenţă 112! Este bine ca cei mici să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte.

Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus