Primele trei zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vin cu o paletă largă de evenimente, atât indoor cât și outdoor. Le-am selectat pe câteva dintre cele mai interesante.
Programul complet poate fi consultat pe sibfest.ro.
Vineri, 20 august
17:00 - 20:15 La Fabrica de Cultură urmărim spectacolul „Legături primejdioase”, regizat de Cristi Juncu, o poveste despre un joc de intrigi amoroase. Protagoniștii, marchiza de Merteuil și vicontele de Valmont, foști iubiți, aleg să devină rivali într-o competiție bazată pe jocuri de seducție și răzbunare. În distribuție îi avem pe Florin Piersic Jr. și Diana Cavallioti, în rolurile principale.
19:00 - 21:00 Revizorul, de N.V. Gogol, se joacă diseară, la Filarmonica de Stat. Piesa, o „capodoperă a literaturii dramatice universale”, este o caricatură literară a defectelor umane.
19:00 - 19:30/21:15 - 21:45 În Piața Habermann urmărim spectacolul de dans „Tărâmul ascuns”, cu Carlos Alles, Marco di Nardo, Diego de la Rosa.
19:00 - 19:30/20:30 - 21:00 Pe pietonala Nicolae Bălcescu vor fi flori uriașe, iluminate, care se vor misca pe acordurile și energia Carnavalului din Brazilia.
21:00 - 22:15 Concert Simfonic în Piața Mare, susținut de Romanian Chamber Orchestra, alături de regizorul Cristian Măcelaru, urmat de spectacolul Galileo.
23:15 Artificii, în parcarea de la Cazarma 90
Sâmbătă, 21 august
11:00 - 13:00 În parcul Sub Arini, Marian Râlea, Doriana Tăut, Verzescu Alexandru și Florin Eugen Pârvu îi invită pe cei mici să devină locuitori ai Cetății Poveștilor, o cetate în care toți cetățenii sunt în siguranță. Copiii învață să își înfrângă teama și să lupte vitejește cu duhurile rele, cu forțele cele întunecate din poveștile românilor, de ieri și de azi.
12:30 - 13:00/21:00 - 21:30 Roboții săltăreți vor putea fi urmăriți pe pietonala Nicolae Bălcescu. Spectacolul ne transpune în universul viitorului, în care oamenii nu se mai deplasează mergând, ci sărind.
17:00 - 18:50 Parodie politică și nu numai, „Salba Dracului” ironizează ascuțit adevăruri amare, false prejudecăți și amendează prefăcătoria! Pentru autor, piesa devine vocea prin care își face cunoscute opiniile vis-a-vis de tradiții, năravuri sau bune obiceiuri din comunitatea vremii, totul de pe poziția intelectualului cu acut simț critic. Spectacolul va putea fi urmărit la Fabrica de Cultură.
18:00 - 19:20 La Centrul Cultural Ion Besoiu avem parte de un spectacol pregătit de Barcelona Flamenco Ballet. Dansatorii reconstruiesc în permanență atmosfera scenică. Creează o mișcare ori un ritm prin mișcări repetitive, pline de forță, după care sparg totul prin opriri bruște, doboară ordinea stabilită, apoi o iau de la capăt, cu mișcări și ritmuri noi. Astfel, ritmul „renaște”, reînnoind dinamica spectacolului iar și iar, păstrându-l viu. Tranzițiile de la efuziuni exuberante de pasiune la momente de intimitate asigură evoluția și reinventarea continuă a spectacolului.
18:00 În Piața Mică începem să „construim împreună”, alături de artistul francez Olivier Grossetête. Acest proiect, deopotrivă arhitectural și participativ, invită toți cetățenii unui oraș să participe la o aventură - adulți, copii, vârstnici, oameni din medii diferite, sunt chemați să ia parte la acest proiect gigantic și nebunesc, să construiască împreună o construcție din cutii de carton inspirată din arhitectura locală, doar cu ajutorul unor cutii și bandă adezivă! Fără macarale sau alte utilaje.
20:00 - 20:50 Cristian Roșoagă susține un concert de orgă, la Biserica Franciscană.
22:30 - 23:15 Visul lui Don Quijote prinde viață în Piața Mare. „O călătorie inițiatică ce explică viața eroului nostru: visător și călăuză, o călăuză necesară ce-și duce existența într-o lume aflată în criză, care și-a pierdut valorile morale. O justificare pentru idealurile și necesitatea Utopiei. După cum i-a spus Sancho bunului Quijote aflat pe patul de moarte, poate că nu el era nebun, ci lumea în care trăia.”
Duminică, 22 august
12:00 - 12:30 Serenela Mureșan prezintă „Tradiții TO GO”, în Muzeul ASTRA, o inițiativă culturală care însumează o serie de povestiri, mituri și legende ce se ascund atât în spatele calendarului creștin, cât și în spatele tradițiilor păgâne pe care încă le mai regăsim în prezentul nostru. Moment artistic ce aduce în atenția publicului său un întreg univers mitic plin de nostalgia după satul tradițional românesc.
19:00 - 22:00 La Atrium Cafe îl ascultăm pe artistul AG Weinberger, un promotor al blues-ului american în România, chitarist de blues/jazz/rock, chitarist lapsteel, lider de trupă, vocalist și producător de muzică, născut în Oradea, România. Weinberger a scris partituri pe 19 piese de teatru pentru companii de teatru din România.
AG Weinberger este singurul artist de blues & jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.
20:45 - 21:25 Un spectacol cu totul inovator cu elemente de clovnerie, teatru fizic și arta focului și o coloană sonoră din anii 1930, urmărind spectacolul „Focul iubirii”, vă veți integra în atmosfera retro în alb și negru, vă veți bucura de acrobații pe muzică swing, veți fi fascinați de plimbări romantice sub ploaia de cristal. O poveste formată din emoții periculos de înflăcărate, povestită fără cuvinte de doi clovni ce dansează pe ritmuri de swing, jucându-se cu focul iubirii. Spectacolul va avea loc în Piața Habermann.
21:00 - 22:10 Trupa Subcarpați are concert în Piața Mare.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 5424
Ultimele comentarii
Acum 42 minute
Horațiu
Acum 49 minute
Doamne ferește!
Acum 1 oră
Sibian
Acum 1 oră
Adina
Acum 2 ore
Rob