Marţi,
05.12.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

Tursib înființează șapte trasee speciale: Elevii de la Școala Regina Maria și Colegiul Goga sunt cei mai avantajați

Tursib înființează șapte trasee speciale: Elevii de la Școala Regina Maria și Colegiul Goga sunt cei mai avantajați

Consiliul Local al Sibiului se întrunește săptămâna viitoare pentru a vota aprobarea, printre altele, a unui proiect de hotărâre ce prevede înființarea în municipiul Sibiu a șapte trasee noi de autobuz, toate dedicate exclusiv elevilor.

Cele șapte trasee noi sunt următoarele:

E1 - Magnolia - Şcoala Regina Maria- Colegiul Naţional Octavian Goga

E2 - Viile Sibiului - Şcoala Regina Maria- Colegiul Naţional Octavian Goga

E3 - Cartier Tineretului - Colegiul Naţional Octavian Goga -Şcoala Regina Maria

E4 - Guşteriţa - Şcoala Regina Maria- Colegiul Naţional Octavian Goga

E5 - Broscărie - Colegiul Naţional Octavian Goga - Şcoala Regina Maria

E6 - Cireşica - Şcoala Regina Maria- Colegiul Naţional Octavian Goga

E7 - Staţia Lămâiţei - Colegiul Naţional Octavian Goga - Şcoala Regina Maria

În raportul de specialitate al proiectului se menționează că s-a ajuns la aceste trasee în urma unei analize efectuată recent de specialiștii Tursib SA.

Părinții trebuie să știe că ”accesul elevilor nu va fi restricționat în funcţie de instituţia de învăţământ pe care o frecventează, dar este obligatoriu să deţină un titlu de călătorie valabil (card Tursib activ, bilet, abonament). În cazul în care este necesar, este permisă asistenţa elevilor de către un însoţitor, care, la rândul lui, trebuie să deţină un titlu de călătorie valabil”.

Pentru scenariul actual s-a luat în considerare un program de sosire a elevilor Ia ora 7:45 la capăt de linie (dimineaţa) şi de plecare la orele 11:15, 12:15 și 13:15 din capăt de linie (amiază).

Analiza Tursib a mai arătat că Școala cu clasele I-VIII Regina Maria și Colegiul Național ”Octavian Goga” sunt ”singurele instituții de învățământ din zona centrală unde pot parca autobuze de 12 metri”, acesta fiind motivul pentru care s-a luat decizia ca cele două unități de învățământ să fie capete de linie.

De asemenea, studiul Tursib a scos la iveală faptul că din cele aproximativ 6.000 de abonamente gratuite pentru elevi, ”un număr de 508 abonamente sunt pentru elevi la Colegiul Național „Octavian Goga” și un număr de 127 abonamente la Școala cu clasele I - VIII ”Regina Maria””.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Turisb au explicat faptul că părinții vor putea să-și scoată dimineața copiii în stațiile obișnuite de autobuz, aflate pe unul dintre traseele noilor linii. Copiii pot astfel să fie preluați și de pe traseu și pot să coboare pe traseu când ajung în apropierea școlii lor. ”Nu este obligatoriu ca elevii să învețe la cele două școli nominalizate, părinții se pot folosi de aceste noi trasee și pot trimite copiii chiar și pentru distanțe mai scurte, câteva stații poate, dar utile pentru a ajunge la școală”, spun reprezentanții Tursib.

Pe de altă parte, transportul unui număr mare de copii ridică numeroase probleme de ordin logistic. Conducerea Tursib spune că, pentru a putea asigura întreg procesul în condiții de siguranță, este nevoie de investiții, precum amenajarea unor stații noi speciale pentru îmbarcarea și debarcarea elevilor.

”Aceste spații să nu fie utilizate de alte mijloace de transport. În funcţie de orele de intrare și ieşire la cursuri se vor stabili intervalele de staţionare, astfel încât nici un autobuz să nu plece înainte ca toţi elevii să fie îmbarcaţi. Îmbarcarea/debarcarea elevilor se face numai pe uşa din față, sub supravegherea şoferului. Opţional, elevii pot purta ecusoane cu instituţia de învăţământ de care aparţin”.

În funcție de rezultatele acestui proiect pilot, dacă părinții vor fi receptivi și dacă transportul copiilor va fi eficient, ar putea exista și o etapă a doua, în care să se achiziționeze autobuze noi, speciale pentru transportul elevilor, cu toate facilitățile tehnice necesare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 10263

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Madalyna Sufana

Acum 2 ani

Eu nu i-mi las copilul la scoala cu astfel de cotete si cu alti copii care ce stii ce boli mai aduc de acasa, de unde stiu eu in ce clasa sociala se invart?! Cu riscul sa i-mi i-au niste claxoane ca opresc pe zona interzisa cateva minute ca sa i-mi las printesa in fata porti scoli, sau pe trecerea de pietoni!!!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

după o amendă de 1000 de lei poate te mai gândești
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Se vede ca esti o regina, dupa ce greseli de ortografie faci!
Raspunde

Javert

Acum 2 ani

Sufana are dreptate! Nimeni din cei care până acum își ducea progenitura la școală cu mașina nu o să accepte ,,umilința " de ași vedea copilul într-un autobuz ca orce anonim.
Raspunde

Calator

Acum 2 ani

Ar fi bine să repeţi primele 8 clase ca să înveţi să scrii în limba româna.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Eu cred ca a scris la misto si greselile de ortografie le-a facut intentionat... Cred ca e o ironie la adresa celor care isi aduc si isi iau copiii cu masina de la scoala de parca ar fi progenituri regale...
Raspunde

Madalyna Sufana

Acum 2 ani

Numai va face-ti voi grija de educatia mea care e mult mai superioara decat a voastra. Daca nu ave-ti masini ca sa va duceti copi la scoala inseamna ca in scoala a-ti ciulit intruna!
Raspunde

Teodora

Acum 2 ani

Din articol rezultă că undeva in jurul orei 7,30 vor fi 7 autobuze in fata școlii Regina Maria și la 7,45 vor fi la Colegiul Octavian Goga. Sper sa fi înțeles greșit pt că o astfel de coloană de autobuze, care să parcurgă traseul Zaharia Boiu-giratoriul de la Dumbrava-strada Andrei Saguna în traficul de la ora aceea, e doar o gluma proasta!
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Mdaa... Tot cei cu bani! Da, Doamne, cu ai mai dat...
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Ar fi bine ca soferii sa fie trimisi la scoala si ei sa invete sa fie mai rabdatori cind urca sau coboara persoane in varsta sau cu mobilitate redusa,macar pina se aseaza pe scaune ca daca nu o sa-i faca una cu podeaua autobuzului,cred ca daca asteapta cateva secunde in plus nu se intampla nimic.
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Vad ca doar Regina Maria și Goga, restul școlilor ce facem cu ele... era mult necesar un traseu care sa plece din Magnolia -Turnusor-strand Școala 1 și 2-valea aurie Școala 25...dar voi ști pus trasee pe unde merg copii și nepoții voștri ați omis amărășteni... Poate ia inițiativa dl. Adrian Bibu și ajuta aceasta categorie de cetățeni ai orașului Sibiu...primărița e în lumea ei...
Raspunde

Hanea Dicu

Acum 2 ani

Noi stam în cartierul Veterani,iar din cartier pana la strada pricipala la târg copii merg pe jos pe drumul Ocnei...printre câini cu frică. Eu am trei copii și mai sunt vecini care au 1 sau 2 copii . Bine ar fi ca mijlocul de transport pt copii sa vina pana în capătul străzi Drumul Ocnei unde era abatorul Muvi. Va mulțumesc! MA ÎNCLIN!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus