Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
6°C

Sorin Câmpeanu: Părinții vor primi formulare prin care să-și dea sau nu acordul pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani

Sorin Câmpeanu: Părinții vor primi formulare prin care să-și dea sau nu acordul pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani

Invitat la DIGI 24, ministrul educației Sorin Cîmpeanu a vorbit despre formularele pe care părinții le vor primi la începerea școlii și în care vor trebui să răspundă la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. Acesta a spus că ministerul pregătește formulare prin care solicită acordul părinților privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Formularele vor fi distribuite după începerea școlii, iar părinții vor putea răspunde cu „da” sau „nu”, scriu cei de la DIGI 24.

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare - fizic, online sau combinat”, a explicat Cîmpeanu.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a adăugat el.

Ministrul a vorbit și despre scenariile privind modul în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor de COVID. El spune că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.

Citește întreaga știre pe DIGI 24.

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus