Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Interviu cu acrobații de la Eventi Verticali, teatru aerian din Italia: „Publicul sibian este dornic de spectacole, sperăm să creăm o conexiune specială cu el”

Interviu cu acrobații de la Eventi Verticali, teatru aerian din Italia: „Publicul sibian este dornic de spectacole, sperăm să creăm o conexiune specială cu el”

Italienii Luca și Andrea Piallini, cei doi membri ai Eventi Verticali, structură de teatru aerian din Italia, se află pentru prima dată în Sibiu și în această seară vor susține spectacolul „Suspendați în... anii ’80” („Wanted”), în Piața Mare, de la ora 20:30. Am vorbit cu cei doi frați despre primele impresii pe care și le-au făcut despre oraș, dar și despre așteptările pe care le au de la show-ul din această seară.

Sunteți pentru prima dată în România?

Nu suntem pentru prima dată aici. Am mai avut ocazia în trecut să venim  aici cu show-urile noastre, de două ori în Timișoara și o dată în București. În schimb, cu ocazia participării noastre la Festivalul Internațional de teatru, avem ocazia să ajungem pentru prima dată în Sibiu.

Când ați ajuns? Cum vi se pare orașul?

Am ajuns în Sibiu noaptea și, bineînțeles că nu am putut merge la cazare înainte de a face o plimbare scurtă prin oraș. E dificil să spunem ce ne-a plăcut cel mai mult, dar cu siguranță Sibiul este un oraș minunat. Am mers în Piața Mare, am văzut Turnul Sfatului, Piața Mică.

Care sunt așteptările pentru această seară? Cum credeți că veți fi primiți de publicul sibian?

Am apucat să vedem un spectacol ieri, iar publicul sibian este dornic  de spectacole, sperăm să creăm o conexiune specială cu el în această seară. Observăm că oamenii vor să se bucure și să participe la spectacole, au nevoie de asta.

Ce înseamnă pentru voi un show de succes?

Un show de succes este atunci când avem feedback din partea publicului, când reușim să creăm o conexiune cu acesta. Ceea ce încercăm să facem în fiecare spectacol este să facem audiența să simtă că este cu noi, că este parte din show. 

Cum puteți descrie ultimul an din punct de vedere pandemic?

A fost un an dificil, foarte multe festivaluri la care trebuia să participăm și-au modificat programul. A fost greu, dar iată-ne aici, la Sibiu, într-un show care cu siguranță ne va aminti de vremurile de dinainte de pandemie.

Ce ne puteți spune despre momentul pregătit pentru seara aceasta?

Ei bine, aici nu putem da prea multe detalii. Tot ce putem spune este că vă așteptăm în Piața Mare pentru a trăi alături de noi fiecare clipă din spectacol.

Despre „Suspendați în... anii ’80”

„Suspendați în... anii ’80” („Wanted”) este un spectacol de teatru fizic aerian în care două personaje sunt atrase într-o lume de benzi desenate și filme de animație, prin intermediul unor proiecții video de mari dimensiuni, în timp ce fac echilibristică deasupra publicului, suspendați în hamuri. Cele două personaje pornesc într-o călătorie aventuroasă, pendulând între natura fictivă a desenelor animate și pseudo-realitatea unui ecran de calculator. Mereu pe fugă, cei doi traversează globul pământesc, sar peste clădiri înalte și își croiesc drum prin tuneluri înspre adăposturi! Computerul însuși devine un personaj, intervenind și interacționând cu eroii de pe desktop, transformându-i în personaje de jocuri video din anii 1980.

Credit foto: Dragoș Dumitru

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus