Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Polițiștii sibieni au dat amenzi de aproape 100.000 de lei, în trafic, în doar patru ore

Polițiștii sibieni au dat amenzi de aproape 100.000 de lei, în trafic, în doar patru ore

Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au desfășurat ieri, între orele 15 și 19, o acțiune în tot județul Sibiu, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente. 

Cei 56 de polițiști au acționat cu precădere în scopul prevenirii și combaterii nerespectării regimului legal de viteză, precum și pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Cu această ocazie, autoritățile au constatat 2 infracțiuni, au aplicat 212 sancțiuni contravenționale în valoare de 99.000 de lei, au reținut în vederea suspendării 47 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare. 

Din cele 47 de permise reținute, 37 au fost pentru nerespectarea vitezei legale, șase pentru neacordarea de prioritate pietonilor, două pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor, unul pentru depășire neregulamentară și unul pentru alte abateri. 

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor Inspectoratelor de Poliție Județene Alba, Mureș, Argeș, Brașov și Vâlcea, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe toate segmentele de drum național și drum județean, în municipiile Sibiu și Mediaș, precum și în orașele Avrig, Agnita, Cisnădie, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului și Ocna Sibiului.

NU UITAȚI! Țineți cont de normele elementare de siguranță în trafic!

-       Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-       Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-       Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-       Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

-       Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-       Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-       Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

-     Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Jan

Acum 2 luni

WOW! Iar au muncit astia 4 ore si a ajuns din nou sa fie subiect de presa un astfel de eveniment!
Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Care polițiști rutieri de la politia Sibiu? Mai există vreunul nearestat sau ne-închis in casă? :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus