Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

Sibianul Dani Natea este vicecampion în Cipru, la Sambo pe plajă

Sibianul Dani Natea este vicecampion în Cipru, la Sambo pe plajă

Daniel Natea a participat pentru prima dată în carieră la o competiție de Sambo pe plajă și aproape a câștigat-o. Titlul de vicecampion însă îl onorează întrucât, spune el, meciurile au fost dificile.

Sportivul sibian, cunoscut la nivel mondial pentru numeroasele medalii câștigate la marile competiții de Judo din întreaga lume și acum la competiții de Sambo, a avut un parcurs frumos în ultimele zile la o competiție pe plajă, în Cipru. Tânărul luptător a pierdut locul I în fața unui sportiv rus. 

„A fost prima participare pentru mine la campionatul mondial de Sambo pe plajă. Am avut meciuri destul de dificile, iar în finală am cedat în fața rusului. Aici regulamentul este destul de ciudat, aș putea spune că în afară de prize nu se aseamănă cu Sambo normal - lupta efectivă este de 3 minute, iar dacă după 2 minute nu punctează niciunul arbitrii decid cui îi dau un activ iar acela va câștiga meciul, dacă în minutul rămas nu punctează nimic. Totodată, în toate cele 3 minute nu poți primi nici o penalizare”, explică Daniel, spunând că deși în finală el a inițiat atacul și a aruncat, victoria a fost a adversarului său. 

„Aici câștigă cel care atinge primul jos! Nu contează dacă ai inițiat tu sau celălalt atacul. Eu îmi fac tehnicile mele dar e greu într-o competiție să te adaptezi unui regulament nou”, mărturisește sibianul.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus