Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Sibianul Victor Cornea a câștigat primul titlu ATP Challenger din carieră

Sibianul Victor Cornea a câștigat primul titlu ATP Challenger din carieră

Tânărul sportiv Victor Vlad Cornea a câștigat ieri, alături de Petros Tsitsipas, titlul în proba de dublu a turneului challenger de la Praga, dotat cu premii totale de 31.440 de euro.

Cei doi i-au învins în finală pe cehii Martin Krumich/Andrew Paulson cu 6-3, 3-6, 10-8. Acesta este primul titlu ATP Challenger din cariera sibianului. „Victor Cornea în echipă cu Petros Tsitsipas au câștigat turneul din circuitul mondial ATP Challenger - Praga Open după o finală dramatică, cu scorul de 63, 36, 10-8 în Supertiebreak-ul decisiv împotriva cehilor Martin Krumich și Andrew Paulson. Este o victorie a întregii comunități sibiene, o performanță care înglobează efortul unei întregi echipe a clubului sportiv Pamira, de acum exact 15 ani când Victor a pășit prima dată pe terenul central al Tenis Club Pamira. Acest titlu ATP de la Praga Open este în sine o performanță de mare însemnătate pentru Sibiu, atât din perspectiva reprezentării și promovării Sibiului dată de faptul că Victor Cornea este născut în Sibiu, crescut în Sibiu, educat în Sibiu, antrenat în Sibiu, cât mai ales din perspectiva efortului comun al sibienilor dată de existența și susținerea proiectului SIBIU OPEN - aflat la a 10-a Ediție - și de sprijinul financiar privat al unor sibieni susținători ai sportului”, spune antrenorul Marius Vecerdea.

Titlul de la Praga le-a adus lui Cornea şi Tsitsipas un cec de 1.700 de euro şi 50 de puncte ATP la dublu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus