Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Poliția locală i-a găsit și amendat pe cei care au aruncat gunoaie în Sibiu. Deșeurile au fost strânse

Poliția locală i-a găsit și amendat pe cei care au aruncat gunoaie în Sibiu. Deșeurile au fost strânse
Actualizare 1 septembrie
Poliția Locală a identificat proprietarul mașinii din care au fost aruncate deșeurile pe strada H. Coandă, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore. ”Acesta a fost invitat la sediul instituției pentru stabilirea identității contravenienților și aplicarea amenzilor corespunzătoare, în cuantum de 800 până la 1000 de lei”, a anunțat purtătorul de cuvânt.
Garda de Mediu Sibiu a anunțat la rândul său că a contactat Serviciul Public de Salubrizare şi Protecţia Mediului din subordinea Primăriei  Sibiu în vederea igienizării perimetrului afectat de abandonul de deşeuri. ”Suprafaţa de teren afectată a fost igienizată. (...) Mulţumim pe această cale cetăţenilor cu spirit civic, îi asigurăm de luarea tuturor măsurilor şi îi avertizăm pe cei certaţi cu legea că vom aplica cele mai drastice sancţiuni”, a anunțat Garda de Mediu.

Articolul inițial:

Un sibian a observat la finalul săptămânii trecute doi bărbați care descărcau diferite deșeuri dintr-o autoutilitară cu numere de înmatriculare din județul Buzău.

”O dubiță aruncă gunoaie în spațiul public. În caz ca prezinta interes. Poate așa se sesisează și poliția”, ne-a transmis Eduard D., autorul filmării.

Scena a avut loc vineri, în jurul orei 12:00, pe strada Henri Coandă din municipiul Sibiu. În imaginile filmate din trafic, se observă cum cei doi bărbați aruncă în albia pârâului care curge în zonă un obiect voluminos.

Videoclipul de mai sus a ajuns pe adresa redacției vineri. În scurt timp reporterul Turnul Sfatului l-a trimis atât Poliției Locale Sibiu cât și Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Sibiu, însoțit de o hartă cu locația exactă și numărul de înmatriculare al mașinii: BZ 08 SRZ.

A doua zi reporterul Turnul Sfatului a mers în locul unde era filmată autoutilitara de Buzău, pentru a găsi o saltea de pat aruncată în albia pârâului, numeroase ambalaje din plastic, resturi alimentare, inclusiv cauciucuri de mașină. Din discuțiile cu oamenii care lucrează în zonă am aflat că mașina de Buzău, alături de alte mașini similare din Ialomița, au fost vineri la centrul de reciclare aparate electrice și electrocasnice de pe strada Henri Coandă, iar salteaua au folosit-o probabil pentru a dormi pe drum. Ajunși la Sibiu, s-au descotorosit de ea în primul loc pe care l-au văzut.

În urma sesizărilor trimise autorităților cu atribuții în domeniu, am primit un răspuns luni din partea Poliției Locale Sibiu:

”Sesizarea dumneavoastră a fost înregistrată la SPPL cu nr. 12.482/30.08.2021”.

Garda de Mediu Sibiu nu a oferit niciun răspuns până la ora publicării acestei știri, adică patru zile mai târziu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6524

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Gigi

Acum 2 ani

Bine TS, voi chiar asteptati un raspuns de la Garda de mediu? Sa nu-i treziti!
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Garda de mediu a raspuns si deja locul este curatat. "Octavian Berceanu Garda Naţională de Mediu Sibiu a fost la locul respectiv, primaria a facut deja curat și acum se lucrează pentru identificarea faptasilor. Mulțumesc mult pentru implicare!"
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Merișor Cicâldescu

Acum 2 ani

Sunt români și trebuie să ne iubim neamul și frații de sânge și credință! Să fim mândri că ne-am unit la 1918!
Raspunde

Patri

Acum 2 ani

buzoieni din cart arhitectilor asta e
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Acesti indivizi sunt de etnie rroma si circula cu aceste dubite prin cartiere in cautare de electrocasnice si fier vechi. Au un sistem audio cu o portavoce montata pe masina care anunta strident, de te scoala din mormant, afacerea de care esti obligat sa auzi! Acum vreo saptamana erau foarte VOCALI in zona Stefan cel Mare, Ceferistilor, Fochistilor. Chiar am vrut sa sun la Politie si sa intreb daca este ok ca cineva sa detina un sistem de genul acesta prin care efectiv deranjeaza linistea publica. Data viitoare cand ii voi vedea o sa ma adresez organelor abilitate.
Raspunde

Ion Mos

Acum 2 ani

Datorita politiei locale a ajuns Sibiul sat fără câini.Nomazii ăștia dormeau acum vreo luna pe saltele și vad ca au revenit mai mulți acum ca au văzut ca nu ii întreabă nimeni de sănătate.Mai nou au apărut și căruțele prin oras datorita vigilentei pl.Cand ii vezi prin oraș cel din dreapta e cu ochii în telefon ca e mai interesant.Vremea trece leafa merge noi cu drag dormim asta e pl sSibiu.Dupa ce ca ii plătim trebuie sa le facem treaba ca nu vad și nu aud ca asa le e bine.Cred ca lucrează mai nou de acasă ca dau amenzi uitându-se pe camere.
Raspunde

Ion Iolanescu

Acum 2 ani

https://recorder.ro/uriasa-escrocherie-a-suplimentelor-alimentare-milioane-de-euro-din-minciuni-care-impanzesc-internetul/ Vad ca nu va pasa ce reclame ajung pe site-ul dumneavoastra!
Raspunde

Zacuscă

Acum 2 ani

Poate ar trebui sa se uite domnii corupti de la RAR si la "dubita de bacau"...sigur e o fumigena care n-are ce cauta sa umble pe strazi, ca multe altele..........dar RAR-ul si militia romaneasca, doarme.... doarme somnul de veci al incompetentei si mortii creierelor, specifica institutiilor statului romanesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus