Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Peste 50 de copii s-au bucurat și în acest an de Tabăra de Fizică de la Cisnădioara

Peste 50 de copii s-au bucurat și în acest an de Tabăra de Fizică de la Cisnădioara

52 de elevi sibieni au îmbinat săptămâna trecută fizica cu relaxarea în cadrul unei noi ediții a Taberei de Fizică de la Cisnădioara. Într-un cadru rustic, departe de agitația din oraș, copiii, selectați în urma performanțelor avute la fizică, s-au bucurat de nenumărate activități sun supravegherea profesorilor participanți.

Asociația pentru Performanță în Fizică din Sibiu a organizat în perioada 29 august - 4 sep­tem­brie 2021, în Centrul de Agrement Cisnădioara, cea de-a XXXV-a ediție a Taberei de Fizică pentru elevii din clasele VII – XII din unități școlare din județul Sibiu.

Cei 52 de elevi participanți au fost selectați pe bază de criterii valorice, în funcție de re­zul­ta­tele obținute la disciplina Fizică, precum și de participarea la competiții specifice.

Programul taberei a cuprins cursuri de pregătire specifice domeniului fizicii, dar și ateliere de cre­ație și imaginație în cadrul cărora elevii au realizat proiecte științifice, sub îndrumarea pro­fe­sorilor instructori.

Coordonarea și instruirea elevilor din tabără a fost asigurată voluntar de dascăli de fizică mem­bri ai Asociației pentru Performanță în Fizică Sibiu, respectiv profesorii Adina Secu (Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu), Cristina Neofit (Colegiul Tehnic „A. T. Laurian” Agnita), Delia Bonea (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu), Monica Cercel „Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), Sorin Băcilă (Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu), Gheorghe Pupeză (Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu), Dorin Bunău (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu).

O parte din cursuri, precum și două conferințe, au fost susținute de prof. univ. dr. Mircea Rusu, de la Facultatea de Fizică a Universității București, membru de onoare al Asociației pentru Performanță în Fizică Sibiu.

Profesorul Sorin Băcilă a coordonat o sesiune nocturnă de observare a boltei cerești cu aju­to­rul unui telescop astronomic.

Printre activitățile suplimentare din tabără, elevii au beneficiat de o prezentare detaliată a istoriei si tradițiilor din Cisnădioara, sub îndrumarea domnului Mihai Hașegan, ghid pro­fe­si­onist. Eleva Cristea Beatrice, de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, participantă în tabără, a susținut pentru colegii ei un miniconcert la pian, în incinta Bisericii Evanghelice din Cisnădioara.

Mulțumită amenajărilor deosebite create în Centrul de Agrement Cisnădioara de Direcția Județeană de Sport și Tineret Sibiu, elevii au beneficiat de condiții de cazare și masă la un standard ridicat, precum și de o bază sportivă și de agrement modernă și complexă.

Finanțarea participării în tabără a fost susținută de părinții elevilor și Asociația pentru Performanță în Fizică Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus