Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-6°C

Sibienii, invitați la Zilele Mocăniței, în acest weekend

Sibienii, invitați la Zilele Mocăniței, în acest weekend

În acest weekend, Asociația Prietenii Mocăniței invită sibienii să facă o plimbare cu trenul cu abur, ocazie cu care pot admira peisajele de pe Valea Hârtibaciului. Evenimentul „Zilele Mocăniței” se desfășoară în acest final de săptămână, prilej cu care sibienii, dar și turiștii sunt invitați să cunoască împrejurimile într-o altfel de călătorie.

„În weekendul care urmează vă așteptăm în gara Cornățel cu un tren cu abur! Invitata de onoare din acest an este locomotiva cu abur Crișcior 5, la prima ei apariție pe Valea Hârtibaciului. Trenul va mai fi compus din două vagoane închise și un vagon deschis, de vară, la nevoie putând fi atașat și un vagon de biciclete, transportul acestora fiind gratuit, pentru a încuraja cicloturismul, în contextul Anilor Drumeției”, scriu reprezentații asociației pe pagina de facebook.

Astfel, sâmbătă și duminică, trenul va pleca din gara Cornățel la orele 9:00, 11:00, 13:30 și 15:30 pe traseul traseul Cornățel - Hosman și retur în aproximativ o oră și jumătate, timp care include o pauză de un sfert de oră la Hosman pentru alimentarea locomotivei și pentru manevrele de întoarcere a garniturii.

„Biletele se achiziționează online la https://sibiuagnitarailway.com/.../bilet-zilele-mocanitei/ , specificând ziua și ora la care doriți să călătoriți. Biletele nu sunt returnabile și le veți primi la îmbarcrea în tren. Dacă mai sunt locuri, biletele pot fi achiziționate și direct in gară, dar nu putem garanta că veți avea loc în tren dacă nu achiziționați în prealabil online, sau dacă ratați programarea și veniți la altă oră”, mai transmit aceștia.

În contextul pandemiei, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate vagoanele, chiar și în cel deschis. Fiecare vagon va fi dotat cu dozator de gel dezinfectant, iar între curse vagoanele vor fi dezinfectate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1794

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus