Vineri,
24.09.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

Rise Up – un deceniu în pași de dans. O școală de dans pentru corp, minte și suflet

Rise Up – un deceniu în pași de dans. O școală de dans pentru corp, minte și suflet

Sibiul are o școală de dans care împlinește 10 ani. Se numește Rise Up și îi încurajează pe toți cei care visează să învețe să danseze, dar poate nu au avut curajul până acum, să facă un pas în această direcție și să își descopere propriul talent.

Vasile Popescu este antrenor și arbitru de dans în cadrul Federației Române de Dans Sportiv. A descoperit plăcerea de a dansa încă din copilărie și spune că părinții i-au fost cei mai mari susținători.

„Cu siguranță dansul este în genele mele. Copil fiind, reușeam să simt ritmul, muzica, la care corpul vibra și întreg corpul creiona mișcări din care rezulta un moment coregrafic spontan pentru toți cei din jur. Decizia de a începe un curs de dans am luat-o singur în momentul în care acesta a ieșit în drumul meu, părinții oferindu-mi încredere și libertate în această direcție”, își amintește sibianul.

Dansatorul spune că nu este doar un antrenor pentru cei care vin la Rise Up, ci și un ghid spiritual. „Această magie a dansului m-a ajutat să merg spre interior, să mă descopăr știind că suntem mai mult decât părem a fi. Astfel am ajuns și consilier pe dezvoltare personală pentru a ajuta cât mai mult sportivii academiei de dans Rise Up, cât și pe toți cei care au nevoie de ghidare și recomandare.”

Cu mulți ani în urmă, Vasile a fost angajat, de fapt, pe postul de registrator medical la Spitalul Județean Sibiu. Abia după a reușit să își urmeze visul, alături de partenera de dans din acea perioadă, și a deschis academia de dans Rise Up. „Cu partenera de dans din acea perioadă am decis că este nevoie să facem acest pas pentru toți membrii sportivi pe care îi antrenăm pentru competițiile sportive din țară. Plecând de la valorile unei familii și principii de viață cu care noi rezonăm, precum iubirea, respectul, încrederea, devotamentul, voința, pasiunea pentru tot ce înseamnă dansul”, spune el.

Vârsta este doar o limitare rațională și scuză atunci când nu se vrea să se facă ceva, explică Vasile Popescu. 

„Nu există restricții de vârstă ca să dansezi. Din punctul meu de vedere, vârsta o traduc ca suma anilor de experiențe ce aduce cu noi înțelepciunea, atât timp cât vrem să învățăm, să creștem să ne dezvoltăm atât emoțional cât și intelectual.”

„În viață totul ține de alegere. Pe urmă de voință, de pasiune. Cu acestea putem face și cele mai imposibile lucruri pe care ne-am gândit că nu le putem face sau nu sunt pentru noi. Diferența este gradul de performanță, într-un anumit sport, domeniu. Cei care susțin că nu sunt făcuți pentru a dansa, că nu este pentru ei, este simplu fapt că această dorință cândva a fost inhibată sau au trăit o experiență în care dansând în felul lor, au fost arbitrați de oamenii din jur lăsând o amprentă de blocare în această zonă.”

Rise Up pregătește acum un eveniment aniversar, dedicat tuturor celor care își doresc să celebreze dansul. Se numește „Rise Up – un deceniu în pași de dans” și va avea loc pe 8 octombrie, de la ora 17, la Palatul Brukenthal. Bilete și rezervări se fac prin sms la numărul de telefon 0746 525 745 sau pe messenger, pe pagina oficială a Academiei de dans Rise Up.

Prețul unui bilet este de 130 Lei (achiziționat până în 25 septembrie 2021) sau 180 lei (după dată de 25 septembrie 2021). Antrenamentele și cursurile de dans se desfășoară pe strada Lungă nr. 9.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gratiela

Acum 1 săptămână

Organizati cursuri si pt. adulti? (Fara ca unii de pe margine sa rada de ei?)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus