Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Adolescenții sibieni, așteptați pe biciclete să își ceară parte din stradă: ”pistele sunt înguste”

Adolescenții sibieni, așteptați pe biciclete să își ceară parte din stradă: ”pistele sunt înguste”

Adolescenții sibieni sunt invitați, sâmbătă după-amiaza, să participe la o acțiune care să atragă atenția autorităților asupra lipsurilor din infrastructura pentru biciclete, la Sibiu.

”Mulți adolescenți refuză să se deplaseze cu bicicleta prin oraș din cauza traficului și a fricii că nu sunt respectați de șoferi. Pistele de bicicletă sunt înguste și nu sunt delimitate de trafic sau de parcări, lucru care îi fac pe tineri să se întrebe dacă sunt realmente în siguranță”, este începutul comunicatului prin care mai multe organizații promovează acțiunea de sâmbătă după-amiaza, denumită ”Românii pedalează”.

Acțiunea a fost precedată de întâlniri ale reprezentanților tinerilor cu autoritățile locale (foto principală). ”Luca Koren, membru activ în Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living, a luat legătura cu autoritățile pentru a organiza acest flashmob în cadru legal. Doamna primar Astrid Fodor și domnul inspector de poliție Natea Ionuț-Dragoș, ofițer responsabil cu activitățile de educație rutieră în cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, au participat la o ședință în care Luca le-a expus punctele tari și punctele slabe ale pistelor pentru biciclete din Sibiu. S-au arătat încântați de inițiativă și și-au declarat sprijinul în acest demers”, anunță organizatorii acțiunii de sâmbătă.

Acțiune care presupune o reuniune a tinerilor bicicliști din Sibiu în Piața Mică a orașului. De unde, la ora 17:00 vor porni împreună către Muzeul Astra, unde vor putea intra – gratuit – la vizionarea unui film din cadrul ASTRA Film Festival.

Traseul către Muzeu urmează ruta Str. Ocnei - B-dul Constituției - B-dul Coposu - Piața Mare - Str. Andrei Șaguna – Str. Banatului – Str. Vasile Milea – Str. Rahovei – Bd-ul Mihai Viteazu – Calea Cisnădiei – Str. Siretului – Calea Dumbrăvii.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4294

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Javert

Acum 9 luni

Nu văd care este problema ! Toți nesimțiții de pe biciclete sau trotinete electrice circulă pe trotuar!
Raspunde

Un biciclist

Acum 9 luni

nu doar ca sunt inguste, dar sunt si pline de canale evident denivelate! cat despre noile piste separate de trafic - lipseste controlul de calitate - se vede ca cei din primarie n-au pedalat in viata lor. sunt DENIVELATE !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xxx

Acum 9 luni

Pai sa și ceara parte din strada cînd plătesc impozite și taxe de drum așa cum plătesc automobiliștii
Raspunde

Gigi kent

Acum 9 luni

Corect domnule! Sa nu le mai dam nici alocatii, nici scutire la transportul public. La munca cu ei, nu la emis pretentii. Ce atata scoala domnule… vai de noi cu asemenea gandire. Nici nu ma mir ca suntem un oras asa inapoiat fata de altele.
Raspunde

Yyy

Acum 9 luni

Dacă ai face efortul să citești și legile, ai afla că plătești taxele pentru drumurile naționale, nu pentru cele din localitate. Dar, desigur, cititul s-ar putea să fie un efort prea mare pentru tine.
Raspunde

Octavian

Acum 9 luni

D nle Deleanu,vă invit public și respectos să veniți și pe la noi prin cartierul Ștrand să faceți un fotoreportaj cu pistele noi de biciclete și în general cu așa zisele,,lucrări"de modernizare a acestui cartier.Cu drag vă stau la dispoziție
Raspunde

Elzorab

Acum 9 luni

Primarita habarnistă de unde sa stie cu ce se mănâncă aceste piste. Exemple sunt peste tot in vest . E normal ca pista sa fie separata de traficul auto pentru mai multa siguranță de ambele părți. E foarte simplu. Și totuși pentru unii e foarte complicat . Nu mai zic de calitatea execuției. Se vede care este nivelul: Terra Building, Comtram, etc. Astia din primărie nu umbla pe teren sa vada efectiv ce se face. Stau in birouri si visează la trenuri suspendate si alte magarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus