Vineri,
24.09.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

Focus in the Park se mută în 2021, in the City

Focus in the Park se mută în 2021, in the City

Sibienii se vor bucura, în perioada 15-19 septembrie 2021, de o ediție specială a festivalului care, în ultimii ani, a strâns mii de petrecăreți în Parcul Sub Arini. Focus in the Park devine anul acesta Focus in the City, întorcându-se acolo unde a început totul - în inima orașului. 

Motivul este unul independent de dorința organizatorilor. Din păcate, anul acesta au fost mai multe obstacole din punctul de vedere al locației. Starea de urgență și obligativitatea de a închide o foarte mare a parcului ar duce la pierderea efectului de „libertate” pe care locația îl asigura, în timp ce lucrările de la stadion și de la Bolta Rece au făcut accesul la zona de festival aproape imposibil.

Costurile în parc sunt aproape duble, pentru că zona de festival nu are nici un fel de infrastructură, totul fiind creat de la zero, iar fără suportul financiar de al partenerilor a fost imposibilă organizarea evenimentului în locația care l-a consacrat în ultimii ani, spun reprezentanții evenimentului.

„Știm că vă e drag festivalul din parc, pentru că și nouă ne e. Însă anul acesta, din motive obiective și care nu au nicio legătură cu noi am ales să readucem Focus-ul în inima orașului, acolo unde, de altfel, a pornit, în anul 2013, Focus Festival. Promitem să facem tot ce putem pentru a aduce atmosfera din parc în oraș, așa că vom amenaja un spațiu de peste 300 metri pătrați de zonă verde în Piața Mare” - Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu, organizator al festivalului

Cele mai faine trupe ale momentului, în centrul Sibiului

În 16 septembrie îi ascultăm pe cei de la Domino și Alternosfera, vineri urcă pe scena festivalului the Mono Jacks și Coma, sâmbătă de la ora 19 cântă Onenightstand, byron și Omul cu Șobolani, iar duminică, pe terasa Promenada Sibiu vor fi Jazzybit, Suburbia 11 și the Eclectors, începând cu ora 17.

Programul poate fi consultat și pe pagina oficială de Facebook a festivalului.

Sibiutiful Street Food Market

Ca în fiecare an, va fi amenajată o zonă generoasă de street food, numită de data aceasta „sibiutiful street food market” - aceleași preparate delicioase dar într-un decor mai alternativ, mai istoric și mai muzical! Peste zece food truck-uri vor fi deschise în Piața Mare - Bătrânu Sas, Mexican Bizness, IndiVan, Plescavita Van, Cot Cot on Wheels, Mizilicuri, Mimi’s Delices

Totodată, ca mâncarea să intre bine, nu poate fi cumpărată fără să fie combinată cu beri și vinuri alese.

Brățări pentru accesul în zona de festival

Toată zona va fi împrejmuită, însă accesul publicului nu va fi limitat. La intrarea în cort vor fi disponibile informații legate de COVID, iar cei care vor dori să intre pot face dovada vaccinării sau a unui test ori certificat de boală, primind o brățară roz de trecere liberă.

Restul persoanelor vor fi termoscanate la intrare și vor fi obligate să poarte masca pe toată perioada eventului.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Neluțu O

Acum 1 săptămână

Cîți bani din bugetul Sibiului se cheltuie? Sau, cîți bani se aduc orașului cu aceste ,,activități,, ? Că, la Cluj ,am văzut că acum au ,,galben,, de la festival. Cine aprobă astfel de festivaluri, pentru ca apoi să ne ,,izoleze,, ?
Raspunde

Andrei

Acum 1 săptămână

Prietene banii ăștia sunt obligați sa-i dea prin lege, un procent din buget, la fel și pentru evenimente sportive. Asa ca stai calm, restul banilor sunt prost gestionați nu ăștia....poți sta relaxat acasă și nu pățești nimic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus