Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Studenții sibieni vor merge la cursuri și sâmbăta, și duminica seara, evitând întâlnirile | Document

Studenții sibieni vor merge la cursuri și sâmbăta, și duminica seara, evitând întâlnirile | Document

Pentru a putea asigura minim un metru pătrat pentru fiecare student și în lipsa amfiteatrelor spațioase, profesorii Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu vor susține cursuri în format fizic în fiecare zi a săptămânii. Până la nouă seara.

Consiliul de administrație al ULBS a adoptat Planul de măsuri pentru anul universitar care începe din octombrie, în contextul pandemiei de Covid-19. Planul prevede desfășurarea tuturor activităților (de la seminarii, la elaborarea lucrărilor de licență sau laboratoare) prin participarea fizică, ”astfel încât să fie asigurată o suprafață de minim un metru pătrat pentru fiecare student”. ”În situația în care nu se poate asigura suprafața minimă de un metru pătrat pentru fiecare student, se va asigura distanțarea maximă posibilă, inclusiv prin amplasarea optimă a mobilierului”, se arată în planul adoptat de conducerea Universității.

Desfășurarea activităților în format on-line se încadrează la excepții care trebuie aprobate de administrația ULBS. Oricum, scenariul de desfășurare a cursurilor se va adapta în fiecare săptămână, în funcție de situația epidemiologică anunțată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Dar pentru ca toți studenții să poată participa la cursuri, facultățile își vor putea împărți orarul pe parcursul tuturor celor șapte zile ale săptămânii, între orele 08:00 și 21:00. Conducerea fiecărei facultăți va trebui să stabilească ce capacitate maximă admisă are fiecare sală de cursuri, în măsura posibilităților cursurile vor fi decalate, iar dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor vor fi amplu solicitate prin tot felul de afișe.

Totodată, ora de activitate didactică desfășurată cu prezență fizică se reduce de la aproximativ două ore la 45 de minute. ”Dacă formația de studiu se schimbă în sala respectivă, o pauză pentru aerisirea și dezinfectarea suprafețelor și a încăperii este obligatoriu de prevăzut în orar. Se recomandă menținerea unei formații de studiu în aceeași sală dacă există mai multe module de predare. Studenții au dreptul să părăsească sala, pentru scurte perioade de timp, oricând, pentru motive bine întemeiate, în timpul pauzelor se vor evita aglomerările de persoane și va asigura distanțarea fizică. Pe cât posibil, vor fi limitate deplasările în sala în care se desfășoară activitățile didactice, cât și întâlnirile dintre studenți în perimetrul sălii. Va fi asigurată aerisirea sălii prin deschiderea ferestrelor timp de 30 de minute înainte de sosirea studenților, la schimbarea formațiilor, la sfârșitul zilei și în timpul pauzelor de minim zece minute”, se arată în planul adoptat.

Pentru cei care nu este recomandată prezența fizică (fac parte din grupe de risc, locuiesc cu o persoană care face parte dintr-un grup de risc etc) ”conducerile facultăților vor căuta să identifice soluții pentru asigurarea procesului educațional”.

Interzis străinilor în cămine

La fel ca și sălile de cursuri, din acest an universitar vor fi redeschise și cantina și căminele studențești. Conducerea ULBS a renunțat la ideea de a permite cazarea în propriile cămine doar acelor studenți imunizați prin vaccinare sau boală. Cu toate acestea, recomandă ca în aceeași cameră să fie cazați, pe cât posibil, studenții imunizați prin vaccinare sau în urma bolii, alături de cei care ”prezintă, la fiecare interval de 72 de ore, test negativ PCR sau, la fiecare interval de 48 de ore, test negativ antigenic rapid”. 

De fiecare dată când părăsesc Sibiul, studenții care se reîntorc în cămin vor trebui să completeze un chestionar epidemiologic. ”Se interzice accesul oricărei persoane străine în cămine”, se mai arată în Planul de măsuri adoptat de conducerea ULBS.

Consultă aici, în format integral, Planul de măsuri adoptat de conducerea ULBS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Marius

Acum 1 an

Am trait s-o vedem si pe asta! Asta da dresaj facut de mai -marii lumii care ne conduc!

Raspunde

@Marius

Acum 1 an

Facultatea nu e obligatorie, în general in lumea civilizată, se fac eforturi mari pentru ea(mai ales financiare)...la noi se face cum se face și tot nemulțumiți sunteți
Raspunde

AndreiD

Acum 1 an

Progresistii au pus mana pe universitati, fratele meu. Astia predau ideologia marxista si nu dau doi bani pe parerea studentilor. Implementeaza politic orice mizerie. Scot imbecili cu diploma, spalati pe creier. Nu au nevoie de opinii contrare, de idei inovatoare. Stiu ei ce sa implementeze si elimina pe oricine nu se supune. Viitorul luminos al noii dictaturi mondiale. Singura rezistenta este la Iasi, unde Liga Stundentilor duce lupta grea cu marxistii din conducerea universitatii. Si la Bucuresti s-a format un grup de protest la Facultatea de Drept. Au si vreo 30 de avocati care ii sprijina in lupta cu conducerea facultatii. In rest, supunere totala. Capul in jug si injectia in brat.
Raspunde

Patri

Acum 1 an

cuvintul facultate vine de la facultativ ca sa fie clar,eu am facut facultate in sibiu in vremea comunista-socialista si multirateral dezvoltata,si inclusiv simbata cu ore de la 8-10-12 max,da duminica era LIBER
Raspunde

@@Marius

Acum 1 an

Sigur ca facultatea nu-i obligatorie. Nici liceul nu-i obligatoriu. Ar trebui sa se faca 8 sau 10 clase. Cine e capabil sa mearga mai departe, cine nu sa-si caute de lucru... Lumea civilizata... Cine a dat cu pacostea asta peste noi sa aduca si solutia, nu sa ne inchida in case, sa ne faca depresivi, sa murim cu zile sau sa dam bani pe medicamentele lor...
Raspunde

@(@Marius)

Acum 1 an

Cand ajungi sa fii bataia de joc a "conducerii" bineinteles ca nu esti multumit. Facultatea nu e obligatorie, dar etica e. In Sibiu "conducerea" ia decizii fara sa tina cont de parerile beneficiarilor directi (studentii), care tin sa amintesc, sunt adulti si discern. Doar in Sibiu se poate asa ceva...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus