Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Întâlnire a autorităţilor locale din România şi Republica Moldova, la Sibiu. Printre participanți, premierul Cîțu și ministrul Muncii

Întâlnire a autorităţilor locale din România şi Republica Moldova, la Sibiu. Printre participanți, premierul Cîțu și ministrul Muncii

Autorităţi locale din România şi Republica Moldova se vor reuni la Sibiu, în perioada 16 - 19 septembrie, pentru a discuta constituirea unui consiliu în vederea dezvoltării colaborării.

Printre invitaţii la reuniunea organizată de Asociaţia Comunelor din România (ACoR), în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu şi cu Primăria Municipiului Sibiu, se numără premierul Florin Cîţu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Participanţii urmează să semneze o declaraţie de intenţie privind constituirea Consiliului Autorităţilor Locale din România şi Republica Moldova (CALRRM), să aprobe un plan de acţiuni în vederea finalizării procesului de înfiinţare şi înregistrare a CALRRM şi să discute un proiect iniţial de statut.

De asemenea, ei vor analiza problemele cu care se confruntă unităţile administrativ-teritoriale din România şi Republica Moldova şi situaţia actuală şi direcţiile de impulsionare a procesului de stabilire a înfrăţirilor între colectivităţile locale din cele două state.

Pe agendă se mai află analiza modalităţilor de promovare a drepturilor şi intereselor autorităţilor locale din Republica Moldova în cadrul instituţiilor europene, susţinerea şi promovarea participării, în calitate de observator, a unei delegaţii a autorităţilor locale de peste Prut la lucrările Comitetului European al Regiunilor, precum şi identificarea unor metode concrete de sprijin a acestora, care să contribuie la îmbunătăţirea capacităţii lor administrative.

Totodată, sunt programate dezbateri privind modalităţile de transpunere a acquis-ului comunitar în legislaţia Republicii Moldova prin utilizarea experienţei României şi identificarea unor surse de finanţare pentru acţiuni de sprijin a autorităţilor locale de peste Prut.

Identificarea de proiecte cu finanţare externă care să sprijine iniţiativele comune ale membrilor CALRRM, în special în domeniul instruirii personalului din administraţia publică din Republica Moldova, necesitatea unei strategii şi a unui plan de acţiuni în vederea dezvoltării relaţiilor de cooperare dintre colectivităţile locale şi dezbaterea modalităţilor de participare a reprezentanţilor Guvernelor celor două ţări la sesiunile Adunării generale a CALRRM vor fi, de asemenea, abordate. 

(Agerpres)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tica Lotrean

Acum 8 luni

Domnule Citu, Sibiul va primeste cu dragoste si va imbratiseaza! Sibienii suntem mandri de toti discipolii de incredere ai domnului presedinte! Dumneavoastra, d-na Turcan, Fodor si Gorghiu! Va dorim toate cele bune si va asteptam sa faceti economia noastra din nou cea mai mareata din Europa!
Raspunde

Teo

Acum 8 luni

Ia-l acasa, Tica, sa-ti bea berea!
Raspunde

A. Florea

Acum 8 luni

Tică Lotrean se vede că ești un lingău cu vastă experiență ! Ai grijă să nu-ți muști limba, ar fi păcat să nu mai poți linge, oamenii ăia au mare nevoie ..
Raspunde

Dracul liber

Acum 8 luni

Acusi incepe deratizarea! Scapam de sobolanul Chitzu...

Raspunde

Zacuscă

Acum 8 luni

Dumnezeule.... numai nulitati cu hainute in poza asta. Groaznic !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus