Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-4°C

Arafat: Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat pentru anumite categorii

Arafat: Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat pentru anumite categorii

Raed Arafat a vorbit miercuri seara despre posibilitatea de a se legifera vaccinarea sau testarea obligatorie în cazul unor categorii profesionale. „Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie”, spune șeful DSU, caz în care testarea nu va fi finanțată de stat, din moment ce autoritățile pun la dispoziție vaccin gratuit. „Măsurile astea vor trebui să vină foarte repede”, a spus Raed Arafat la digi24.

Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim, a mai spus șeful DSU vorbind despre vaccinarea obligatorie a medicilor, profesorilor și a militarilor.

"Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi. Te testezi obligatoriu o dată pe săptămână pentru două motive – unu, pentru că ești din păcate un risc pentru alții, și doi, dacă te îmbolnăvești, măcar să te izolezi de persoanele celelalte. Dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci măcar să te testezi, să știm că nu ești un risc pentru ceilalți,” a declarat Arafat.

Comentarii

3 comentarii

Elzorab

Acum 2 luni

Cum ne-am pricopsit cu acest specimen? Omul asta habar nu are ce-i aia discriminare. Ca sa nu mai spun ca e habarnist sau poate nu vrea sa înțeleagă anumite lucruri.
Raspunde

Liviu

Acum 2 luni

Adica cum saptamanal ? E valabil 72 de ore testul parca ? Sau va trebuie doar banii ? Sau scurtam saptamana de lucru ? Si de ce doar unii ? Atata timp cat un vaccinat transmite virusul ar trebui si el testat ! Pana la urma conteaza sa nu iei sau sa nu dai ?
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 luni

Pt. ei conteaza sa dai bani pe test sau sa te vaccinez sa-si faca norma! Cei din serviciile secrete nu au obligativitate la vaccinare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus