Vineri,
01.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Vârsta de la care se va cere certificatul verde la restaurant, nunți, spectacole în România urmează să fie decisă de Guvern

Vârsta de la care se va cere certificatul verde la restaurant, nunți, spectacole în România urmează să fie decisă de Guvern

Vârsta de la care se va aplica certificatul verde pentru a merge la restaurant, nunți, spectacole sau alte evenimente în România urmează să fie decisă de Guvern. Cel mai probabil, se va stabili un prag până la care copiii sunt exceptați, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi o hotărâre care propune pentru mai multe activități obligativitatea prezentării Certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit surselor citate, la adoptarea acestor măsuri se are în vedere să fie introdus un prag de vârstă, la fel ca în cazul sosirii în țară din zonele de risc epidemiologic, unde copiii sub 6 ani nu au nevoie de test negativ.

Certificatul verde atestă dacă o persoană este vaccinată, are test negativ pentru COVID sau dacă a trecut prin boală. Copiii pot fi vaccinați anti-COVID începând cu vârsta de 12 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Elzorab

Acum 9 luni

Acum ceva timp spuneau ca nu se pune problema introducerii certificatului verde si iacă am ajuns acolo. Iohannis a zis ca am invins pandemia iar acum ca Nu. Mai aveți încredere in acesti politicieni? Astia vor sa ne vindece cu forța si noi stam si ne uitam la ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus