Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Un obicei excelent în primele minute după trezire

Un obicei excelent în primele minute după trezire

Oare cum sună ca primul lucru după trezire, dimineața, să îți clatești gura cu ulei pentru 20 minute?

Sună bine? Sau poate ți se pare cam greu și poate durează cam mult timp! Dar dacă ți-aș spune că acest procedeu te ajută să ai o piele curată, îți îmbunătățește igiena orală și chiar o să ai dinți mai albi și o respirație plăcut mirositoare plus multe alte beneficii, cu siguranță vei privi lucrurile altfel!

Clătirea gurii cu ulei este un străvechi obicei ayurvedic, care atrage tot mai mult atenția terapeuților din zilele noastre, tocmai pentru efectele sale miraculoase, atunci când te ții de treaba! Când plimbi uleiul prin gură, proprietățile antibacteriene ale acestuia ajută la eliminarea bacteriilor, prevenind astfel inflamația, congestia cailor respiratorii și chiar alergiile.        

Această tehnică este pentru tine dacă:

- Te confrunți cu respirație urât mirositoare.

- Ai gingii care sângerează.

-  Ai carii în mod frecvent.

- Suferi de gingivită.

- Ai dinți sensibili.

- Suferi de o deshidratare permanentă a gurii, a buzelor și a gâtului.

Știu că poate sună miraculos, dar dacă practici acest procedeu cu regularitate poți trata boli precum ulcerul sau probleme ale rinichilor!

În concluzie această tehnică este cea mai simplă metodă de îngrijire pe care poți să ți-o însușeșți! Este chiar ieftină- singurul cost fiind acela al uleiului pe care îl folosești.

Cum se procedează efectiv?

Se practică la prima oră a dimineții, imediat după trezire! Dar ai beneficii și dacă o faci în orice alt moment al zilei! Începe cu puțin și apoi poți mari și timpul și cantitatea de ulei! O să devină așa un procedeu natural și ușor...precum spălatul pe dinți!

Hai să vedem concret pașii:

1. Măsoară 1-2 lingurițe de ulei și pune-le în gură! Atenție nu ai voie să le înghiți! În ceea ce privește uleiul, poți utiliza ulei de cocos, de susan, ulei de floarea soarelui...asta pentru cele mai bune rezultate! De asemenea, poți găsi în comerț amestecuri de uleiuri ayurvedice speciale pentru această tehnică...sunt poate mai scumpe dar sunt super eficiente! Recomandarea mea este să foloseșți cel mai de calitate ulei cu putință!

2. Plimbă uleiul prin toată cavitatea bucală, mai ales printre dinți! Începe cu 5 minute și fă cumva să ajungi la 20 minute sau chiar mai mult! Atenție! Nu ai voie să înghiți uleiul deoarece conține o groază de bacterii și toxine din gura ta!

3. Când ești gata să scuipi uleiul ai grijă să o faci în gunoi, deoarece acesta îți poate face probleme la instalațiile sanitare în timp!

4. După ce ai terminat curățarea cu ulei, clătește-ți gura cu apă și sare (la o cană de apă 1 linguriță de sare) sau cu apă și oțet de mere! Clătește bine, astfel încât să te asiguri că nu mai ai deloc ulei în gură!

5. După ce ai curățat gura foarte bine, poți, opțional să cureți limba cu o linguriță, astfel încât să îndepărtezi toate toxinele, sau poți pur și simplu să te speli bine pe dinți.

6. Zâmbește în oglindă și mulțumește-ți că ți-ai luat timp să ai grijă de ține! Grija pentru tine ar trebui să fie prima ta prioritate! Când ai cu adevărat grijă de tine, poți avea grijă și de alții!

Spor la sănătate!

Vizualizari: 2721

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus