Luni,
25.10.2021
Ceata
Acum
-2°C

Închisoare cu suspendare pentru sibianul care a intrat cu un pistol în Liceul Gustav Gundisch din Cisnădie

Închisoare cu suspendare pentru sibianul care a intrat cu un pistol în Liceul Gustav Gundisch din Cisnădie

Un student al Facultății de Drept din Sibiu a fost găsit vinovat pentru port și folosire fără drept de obiecte periculoase, amenințare și tulburarea liniștii și ordinii publice în urma unui incident petrecut în primăvara acestui an într-o sală de clasă a Liceului Gustav Gundisch din Cisnădie, scrie Libertatea.

Pe 6 septembrie, tânărul a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să respecte un program de supraveghere, iar timp de doi ani să nu mai poarte nicio categorie de arme. 

„Să-mi spui cine a trimis mesajul ăla”

Sibianul a intrat în 18 martie, cu un pistol într-un sală de clasă și a amenințat o fostă colegă. Totul ar fi pornit de la un schimb de mesaje pe WhatsApp, tânărul fiind ofensat că eleva din clasa a XII-a nu i-ar fi răspuns la o solicitare.

Dimitrie S., fost elev al Liceului Gustav Gundish a reușit să intre fără probleme în incinta unității de învățământ, păcălind paznicul și un profesor, cu care s-a întâlnit în curte, că își vizitează fosta clasă.  Inițial, tânărul a intrat în sala de clasă la ora 8, chiar înainte de începerea cursurilor, însă fata pe care o căuta nu se afla în încăpere, motiv pentru care a ieșit, fără să spună nimic. La ora 8.30, în timpul orei de matematică, el a dat buzna în sala de clasă. Eleva pe care o căuta se afla la tablă și rezolva un exercițiu.  „Să-mi spui cine a trimis mesajul ăla” „De data aceasta văzând-o, a scos de sub haină un pistol ce părea letal pe care a început să-l agite în aer și înspre persoana vătămată, în timp, ce pe un ton ridicat, i-a solicitat: «Să-mi spui cine a trimis mesajul ăla». De asemenea, tânărul i-a mai transmis persoanei vătămate că, dacă până la ora 12.00 nu-i dă răspunsul, o să vadă ea”, au precizat anchetatorii. „Toată clasă a rămas uluită de gestul și comportamentul inculpatului”, le-a declarat profesoara de matematică polițiștilor, subliniind că întreaga scenă s-a petrecut într-un timp foarte scurt.

Cadrul didactic i-a cerut tânărului să părăsească sala de clasă, însă intervenția ei nu a avut niciun efect. Tânărul agita pistolul deasupra capului și a ieșit din sală după ce a aruncat o privire amenințătoare elevei paralizate de spaimă lângă tablă. 

După plecarea sa, au fost alertați polițiștii care au declanșat o anchetă. Adolescenta a declarat că la sfârșitul lunii februarie fusese abordată pe WhatsApp de fostul său coleg care îi spunea că vrea să fie prieten cu cu ea, însă l-a refuzat.

Judecătoria Sibiu a aplicat o pedeapsă aproape de limita minimă

Tânărul și-a recunoscut faptele, afirmând că a acționat dintr-un sentiment de frustrare și nu a dorit decât să o intimideze pe fată, pentru că nu voia să îi spună cine este expeditorul real al mesajelor transmise.  Acesta a povestit că imediat după ce a ieșit din liceu, realizând ce a făcut, acesta a aruncat pistolul în râul Valea Argintului ce traversează orașul Cisnădie. Arma nu a mai fost găsită de polițiști. Pentru că și-a recunoscut faptele și le-a regretat, Judecătoria Sibiu a dispus condamnarea tânărului cu o pedeapsă mai apropiată de limita minimă.

Astfel, acesta a primit un an și trei luni închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de doi ani. În această perioadă, el are interdicția de a deține sau purta orice categorie de arme. În plus, a fost obligat să achite 1.000 de lei daune morale elevei amenințate. Decizia Judecătoriei Sibiu nu este definitivă.

Sursa foto: Pixabay

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cichi Cean

Acum 1 lună

..un oligofren.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus