Miercuri,
20.10.2021
Partial Noros
Acum
8°C

Șeica Mică are cea mai ridicată incidență din România - 10,03. 224 de localităţi din țară au o rată de infectare de 3 la mie

Șeica Mică are cea mai ridicată incidență din România - 10,03.  224 de localităţi din țară au o rată de infectare de 3 la mie

Un număr de 224 de localităţi au incidenţa cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre cele 224 de localităţi, 48 au incidenţa peste 5 la mia de locuitori.

După datele de luni, 20 septembrie, cea mai mare incidenţă din România - 10,03 - se înregistrează în localitate Şeica Mică din Sibiu, care este urmată cu o incidenţă de 9,83 de localitatea Pojejena din judeţul Caraş-Severin. Municipiul Satu Mare are o incidenţă de 4,40 la mie, oraşul Bragadiru - 4,10, municipiul Bistriţa - 4,07, municipiul Timişoara - 3,54.

Localitatea Șeica Mică este prima localitate care a intrat în carantină, din județul Sibiu, în valul patru.

Autoritățile au decis să instituie carantina asupra localității Șeica Mică în momentul în care numărul de persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 a ajuns la 20, echivalentul unei incidențe cumulate de peste 11,15 cazuri la mia de locuitori.

”Riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă” – după cum se arata în hotărârea Comitetului pentru situații de urgență – comuna Șeica Mică va intra în carantină pentru 14 zile, începând de luni, 13 septembrie 2021 (până în 26 septembrie 2021, inclusiv).

În toată această perioadă, este interzisă părăsirea domiciliului sau a comunei decât în câteva situații (deplasarea spre a fi vaccinat, în interes profesional, pentru asistență medicală etc).

Magazinele din comună vor fi obligate să închidă cel mai târziu la ora 18:00, iar slujbele religioase vor mai putea fi ținute doar în afara bisericilor. Sunt interzise evenimentele private din categoria nunți, botezuri ori mese festive.

”Să sperăm că rămân așa. Gradul de vaccinare la noi este mediu. Nici mulți, nici puțini. Primele cazuri au pornit de la aceeași familie. Mai apoi, la cei care au intrat în contact cu ei. Bineînțeles că mă îngrijorează situația. Sperăm să se stopeze... cumva”, spunea Emil Marius Urian, primarul comunei Șeica Mică în 12 septembrie.

Citește și Cum s-au înmulțit cazurile de COVID în singura localitate carantinată din Sibiu

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus