Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Municipiul Sibiu se apropie de incidența de 3 la mia de locuitori. Care sunt restricțiile care vor apărea după trecerea acestui prag

Municipiul Sibiu se apropie de incidența de 3 la mia de locuitori. Care sunt restricțiile care vor apărea după trecerea acestui prag

2,84 este rata incidenței, astăzi, în Municipiul Sibiu, (în creștere cu 0,15, față de datele prezentate ieri) iar o eventuală trecere a pragului de peste 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile ar trebui să activeze un set de măsuri impuse printr-o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 20 septembrie 2021.

Certificatul verde devine obligatoriu

Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu va fi închisă după ce rata de infectare trece de 3, însă accesul va fi condiționat de dovada că participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală. E nevoie de certificatul verde european, acolo unde apar toate aceste date.

Important de știut este faptul că în urma unei decizii de astăzi a guvernului, copii sub 12 ani nu vor mai avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente.

Cine poate avea certificat verde valid:

  1. Persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  2. Persoanele care au rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
  3. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Competiții sportive cu spațiu ocupat în procent de 30%

Indiferent că e vorba de spațiu închis sau deschis, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00;

Spectacole, cinema, concerte cu participare de până la 50%

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie.

Nunți, botezuri cu maxim 200 de persoane

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Work-shop-uri, conferințe – maxim 150 de persoane în interior

Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătăţii.

Baruri, cluburi și discoteci– maxim 30%

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00—2,00,

Piscine interioare – capacitate de 50%

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Locuri de joacă pentru copii – capacitate 50%

Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5,00—24,00.

Organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care dețin un certificat verde.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 1 lună

Si dai cu pixu, si creste rata de infectare! La mai mare!
Raspunde

Elzorab

Acum 1 lună

Inca un pas spre marea resetare. Werner parca spunea prin primavara ca certificatul verde nu se va folosi intern si iata-ne. Parca spunea si ca am invins pandemia. Niste mincinoși, slugi la marea poartă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus