Miercuri,
20.10.2021
Partial Noros
Acum
8°C

Sibiu: cât de greu se găsesc saloane care acceptă donații de păr, în pandemie. O fetiță de nouă ani vrea să își doneze părul pentru bolnavii de cancer

Sibiu: cât de greu se găsesc saloane care acceptă donații de păr, în pandemie. O fetiță de nouă ani vrea să își doneze părul pentru bolnavii de cancer

Sofia, o fetiță de doar nouă ani din Sibiu, a înțeles de mică ce înseamnă greutățile celor din jur. Inspirată de verișoara ei mai mare, care și-a donat părul pentru bolnavii de cancer, și-a dorit să facă și ea același lucru. 

Micuța sibiancă este foarte impresionată de problemele altor copii și de sărăcie și își dorește să ajute în orice fel, spune familia ei. Tocmai de aceea, atunci când verișoara ei mai mare a făcut gestul de a-și dona părul, a decis să facă la fel. „Nepoata mea mai mare care locuiește în Brașov a procedat la fel, noi i-am explicat după ce am văzut fotografiile ei din salon și a fost foarte încântată să doneze și ea. I-am explicat că îi putem ajuta astfel pe copiii care au nevoi speciale”, spune bunica fetei.

„Sofiei i-a plăcut mereu să aibă părul lung, dar de aproximativ un an, de când nepoata mea de la Brașov, Alexandra, și-a donat părul, l-a crescut cu mare drag ca să depășească acei 30 de centimetri în care să se încadreze.”

După mai multe căutări, bunica ne-a contactat pentru că nu găsea un salon în Sibiu care să primească donații de păr, cu toate că în urmă cu câțiva ani erau mai multe astfel de locuri. Peste tot pe unde a sunat i s-a oferit ca motiv pentru refuz pandemia de coronavirus și necesitatea ca mai multe măsuri de siguranță să fie luate - printre care și renunțarea la donațiile de păr.

Din fericire, am reușit să găsim un salon - Beauty Magic. Bucuria Sofiei e enormă, pentru că este foarte impresionată de cazurile care implică alți copilași cu diferite nevoi.

„Uneori este prea sensibilă... o impresionează cazurile cu copiii care au probleme de sănătate sau de sărăcie. Pe vineri cred că va ajunge cu mama ei la salonul de pe Bălcescu”, a povestit bunica pentru Turnul Sfatului. 

Salonul primește donații zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 10-16, iar mai multe detalii puteți afla la numărul de telefon 0745 497 604.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus