Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

DSP Sibiu: Anchetele epidemiologice se efectuează cu mare dificultate, dar nu sunt întârzieri majore

DSP Sibiu: Anchetele epidemiologice se efectuează cu mare dificultate, dar nu sunt întârzieri majore

Potrivit autorităților valul IV al pandemiei de COVID - 19 este mai contagios și mai agresiv decât valurile precedente. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu spun că, în această perioadă, desfășoară „cu mare dificultate” activitatea de realizare a anchetelor epidemiologice însă, precizează că nu sunt înregistrate întârzieri majore. Sunt 15 persoane angajate ale instituției care se ocupă de aceste anchete și alte 46 de persoane care se implică în funcție de disponibilitate. În perioada următoare, a fost dispusă o selecție de dosare pentru personal pe perioadă determinată care să sprijine activitatea instituției.

În urma unei solicitări adresate Direcției de Sănătate Publică de către ziarul Turnul Sfatului în care au fost cerute date cu privire la situația în care se află anchetele epidemiologice la acest moment și la numărul de angajați care se ocupă de el, reprezentanții instituției au răspuns că anchetele des desfășoară cu dificultate, dar nu sunt înregistrate întârzieri majore.

„La acest moment, Direcția de Sănătate Publică efectuează cu mare dificultate și prin eforturi susținute activitatea de anchete epidemiologice, însă fără a înregistra întârzieri majore, datorită implicării graduale a unui număr tot mai crescut de personal în această activitate prioritară, odată ce numărul cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 a început să avanseze”, transmit aceștia.

În ceea ce privește numărul persoanelor implicate, conducerea DSP transmite că sunt circa 15 persoane angajate în cadrul DSP Sibiu și implicate zilnic în activitatea de efectuarea anchetelor epidemiologice, dat, la nevoie, a fost solicitat și sprijinul asistenților medicali comunitari din județul Sibiu. Astfel alte aproximativ 40 de persoane s-au implicat în funcție de disponibilitate. De asemenea, șase voluntari ai Crucii Roșii Sibiu suplimentează echipa județului care efectuează anchete epidemiologice.

Ca măsură de eficientizare a misiunii DSP a fost dispusă o selecție de dosare pentru personal, pe perioadă determinată.

„Aflându-ne în cel de-al patrulea val pandemic de COVID-19, incontestabil mai contagios și agresiv față de valurile precedente, instituția noastră face față dificil cu personalul existent, fiind mare nevoie atât de voluntari, cât și de personal. În acest sens, pentru a eficientiza misiunea Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu în prevenirea infectărilor cu SARS-CoV-2, s-a dispus o selecție de dosare pentru personal, pe perioadă determinată, care să vină în sprijinul Compartimentului de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Sibiu. Vor fi recrutați asistenți cu disponibilitate, care să să aibă cunoștințe de operare pe calculator”, transmite conducerea DSP Sibiu.

Vă reamintim că, miercuri, 29 septembrie, 163 de persoane au fost confirmate în județul Sibiu în ultimele 24 de ore. De asemenea, Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1.197 persoane aflate în carantină și un număr de 759 persoane în izolare.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus