Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Doar două paturi libere la ATI COVID, în toată țara

Doar două paturi libere la ATI COVID, în toată țara

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat joi că, la nivel naţional, mai sunt libere doar două paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate celor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care au alte afecţiuni grave.

În Capitală nu mai este disponibil niciun pat ATI pentru astfel de bolnavi.

Conform GCS, datele existente miercuri în aplicaţia alerte.ms arată că, la nivel naţional, sunt 1.374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care 1.364 sunt ocupate.

În Bucureşti, sunt avizate de Direcţia de sănătate publică 287 de paturi de ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

La nivel naţional, sunt libere două paturi ATI - unul în judeţul Braşov şi un altul în judeţul Cluj - pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Potrivit GCS, citat de Agerpres, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 560

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus