Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Trei focare active în județul Sibiu, cel mai recent la Centrul de Îngrijiri din Biertan. Pozitivi vaccinați și forme ușoare

Trei focare active în județul Sibiu, cel mai recent la Centrul de Îngrijiri din Biertan. Pozitivi vaccinați și forme ușoare

Trei focare COVID-19 din județul Sibiu se află în acest moment sub monitorizarea celor de la Direcția de Sănătate Publică. Cel mai mare focar se află în Șura Mică, iar cel mai recent la un Centru de Îngrijiri din Biertan. Aici au fost testați pozitiv doi angajați și cinci beneficiari, potrivit directorului instituției. Trei dintre beneficiarii pozitivi sunt vaccinați cu ambele doze de vaccin, iar conducerea centrului spune că formele bolii sunt ușoare. Pe de altă parte, reprezentanții DSP anunță  închiderea focarul de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în data de 28 septembrie.

Trei focare de COVI19 sunt monitorizate în județul Sibiu de cei de la Direcția de Sănătate Publică, în acest moment. Cel de la CJAS a fost închis în data de 28 septembrie.

Cel mai mare focar este la o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică. Aici 16 angajați sunt pozitivi, focarul fiind identificat în data de 14 septembrie. Cel de-al doilea focar a fost identificat în 15 septembrie și este la o companie producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu. Aici 12 angajați au fost testați pozitiv.

Cel de-al treilea focar și cel mai recent identificat este la Centrul de Îngrijire și Asistență Biertan unde reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Sibiu anunță 5 persoane, din care 3 beneficiari pozitivi și 2 angajați pozitivi. Focarul a fot identificat miercuri, 29 septembrie.

Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura telefonic cu Gabriel Hoișan, directorul centrului pentru a afla care este situația. Potrivit acestuia au mai fost confirmate pozitiv încă două persoane dintre beneficiari. Astfel, astăzi, 30 septembrie, focarul numără doi angajați testați pozitiv și cinci beneficiari.

„În momentul de față avem doi salariați pozitivi și cinci beneficiari pozitivi dintre care trei sunt vaccinați cu ambele doze de vaccin. Toți au forme ușoare, sunt stabili. Vârstele lor depășesc 59 de ani. Am luat absolut toate măsurile impuse de protocolul DSP. Avem delimitate trei zone, una verde, una galbenă și una roșie, separate între ele. Avem tot ce trebuie de la măști la dezinfectant. Sperăm să fie un val scurt și să trecem cu bine de el mai ales că suntem în prag de vaccinare cu a treia doză pentru cei eligibili. Am început încă de ieri să vaccinăm”, spune directorul Gabriel Hoișan.

Centrul De îngrijire și Asistență Biertan are în acest moment 47 de beneficiari și 40 de angajați.  

Sursa foto: CJ

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus