Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Și-au unit pasiunile și au creat cel mai variat magazin online de cafea proaspăt prăjită din țară. El Cafetal, afacerea de suflet a unei familii din Sibiu, împlinește un an

Și-au unit pasiunile și au creat cel mai variat magazin online de cafea proaspăt prăjită din țară. El Cafetal, afacerea de suflet a unei familii din Sibiu, împlinește un an

De un an, Otilia și George Călin, un cuplu din Sibiu, și-au unit pasiunile și au creat magazinul online din România cu cele mai multe sortimente de cafea. Pasiunea lui George pentru cafea și a Otiliei pentru domeniul IT i-a făcut pe cei doi să creeze anul trecut, în pandemie, un site de unde oamenii pot comanda cafea proaspăt prăjită, adusă din toate colțurile lumii. La un an de la înființarea site-ului am vorbit cu cei doi despre cum a evoluat mica lor afacere, despre așteptări și despre provocări.

Afacerea de suflet a celor doi, site-ul www-elcafetal.com se poate măsura astăzi, mai mult decât în comenzi, în aprecierile primite și în conexiunile create cu clienții, după cum povestesc ei. „Suntem foarte bucuroși să vedem că după un an am reușit să creăm legături speciale cu clienții noștri. Nu am livrat doar în Sibiu, ci și în orașe precum Timișoara, Iași, Craiova sau Cluj”.

Provocările unei afaceri deschise în pandemie

Site-ul www.el-cafetal.com pune la dispoziția iubitorilor de cafea 55 de sortimente, fiind cel mai variat magazin online de cafea proaspăt prăjită din țară. Dintre acestea 50 sunt „single origin”, iar cinci sunt blend-uri. Cafeaua  din toate colțurile lumii este adusă în Sibiu și prăjită la cea mai veche prăjitorie din oraș.

Cea mai mare provocare pentru Otilia și Călin a fost una plăcută, spun ei, aceea de a reuși să facă față comenzilor care au venit în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Mai degrabă am numi-o o provocare plăcută. Crăciunul trecut, toată casa era plină de cafea. În orice colț te uitai vedeai pachețele de cafea. Satisfacția noastră a fost enormă să vedem că oamenii apreciază produsele noastre, că au curajul să încerce ceva nou și că avem clienți care revin de la săptămână la săptămână”, povestește George.

Comenzi inedite

În tot acest an, El Cafetal a strâns clienți din mai multe colțuri ale țării. Atunci când vine vorba de Sibiu însă, Otilia ține să menționeze comenzile unei locuitoare din oraș, care și-a propus să testeze toate sortimentele. „Practic, pentru noi, fiecare comandă este specială. În Sibiu, avem o clientă care și-a propus să încerce toate sortimentele. În fiecare săptămână, comandă un sortiment nou”, detaliază aceasta.

George amintește despre un bărbat din Iași care a ales să cumpere 12 cele mai scumpe sortimente de cafea. „Am fost foarte impresionați atunci când am văzut comanda. Să vezi că oameni din alte județe vor să susțină afacerile locale și să-ți testeze produsele este un lucru mai mult decât satisfăcător”.

Reduceri speciale la aniversarea de un an

La un an de la aniversare, El Cafetal pregătește reduceri pentru clienții săi. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și luni, respectiv între 1și 4 octombrie, oamenii  primesc o reducere de 10% la orice sortiment de cafea vor comanda.

În Sibiu, comenzile sunt livrate gratis, iar în țară livrarea este gratuită la comenzi mai mari de 300 de lei. „Am avut mai multe comenzi decât ne așteptam și acest lucru ne-a bucurat. Pe lângă persoanele fizice, am avut ocazia să lucrăm și cu câteva firme, să ducem cafea pentru angajații lor, lucru care ne-a arătat că lucrurile merg spre bine”, concluzionează cei doi soți.

Pe lângă toate acestea, în fiecare săptămână, pe site, clienții vor găsi un discount de 10% la un sortiment diferit de cafea. De asemenea, oamenii mai au posibilitatea de a-și face un abonament și de a primi cafeaua acasă într-una din zilele pe care aceștia o doresc și o stabilesc de comun acord cu Otilia și George,  fără să mai fie nevoie să facă o comandă în prealabil.

Dacă doriți să plasați o comandă o puteți face pe www-elcafetal.com, iar dacă vreți să urmăriți activitatea în social media o puteți face pe pagina de facebook El-Cafetal Coffee Shop.

Citește și „O familie din Sibiu prăjește local si distribuie în România cafea de origine, culeasă din toate colțurile lumii”

Comentarii

2 comentarii

Cm

Acum 3 luni

La minutul 0:45 din clipul video in prim plan stanga pare sa fie un copil (dupa fata si dupa maini) care munceste la sortatul boabelor. Oricum munca acelor oameni este exploatata peste poate. Sunt platiti aproape cu nimic. Saracia celor ce fac munca cea mai grea respira prin toti porii in video. Eu nu as posta asa ceva daca vreau sa-mi promovez produsele.
Raspunde

Piticu pr

Acum 3 luni

Articolul nu este marcat ca advertorial iar revanzarea cafelei, nu este o afacere"locala", intrucat nu stiu sa se fi aclimatizat arborii de cafea in zona Sibiului...este necesar un mai bun copywriter:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus