Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Purtarea măştii în aer liber, obligatorie la o incidenţă de peste 6 la mie, dar vor exista şi excepţii

Purtarea măştii în aer liber, obligatorie la o incidenţă de peste 6 la mie, dar vor exista şi excepţii

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în localităţile în care se înregistrează o incidenţă de peste şase cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, purtarea măştii va fi obligatorie în aer liber, dar că vor exista şi anumite excepţii.

"La rata de peste şase la mie, da, va fi obligatorie (purtarea măştii în aer liber, n.r.), dar vor fi şi excepţii, anumite activităţi. Asta o veţi vedea când se va emite ordinul ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, în ziua de luni, care vor stabili şi excepţiile, unde nu se poartă. De exemplu, dacă sunt activităţi sportive în parc, undeva, acolo nu se va purta. Dar în zonele care sunt aglomerate, în zonele unde există risc de infecţie, acolo se va purta. Dar se va emite un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, care va stabili aceste excepţii. Va apărea, sperăm, în cadrul zilei de luni", a arătat Arafat, citat de Agerpres, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Kukuruku

Acum 2 ani

bineinteles ca doar in zone aglomerate (desi nu e nici un risc daca oamenii nu stau pe loc sa-si respire unul in fata celuilalt). sa terminam cu cretinismul de acum cateva luni, cand umbla lumea cu masca pe strazi normal sau putin circulate. iar activitate sportiva e si mersul pe jos, asa ca nici nu se pune problema sa port vreo masca.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Arafat este expresia cea mai acută a ineficientei si a habarnismului. Pai nu s-a demonstrat ca in aer liber nu se poate transmite virusul? Asta e batut in cap.
Raspunde

Reguli aberante

Acum 2 ani

In aer curat nu are niciun sens masca, trebuie oxigenat creierul, organele, sistemul imunitar asa este întărit. Lăsați aberațiile cu masca, ne mai uitam si noi in afara tarii, am mai citit cate putin, voi nu purtati masca in congrese si noi nu avem voie să respirăm afară, prosti cine v-o mai asculta. Apropo, de măștile neconforme nu mai zice nimeni nimic, de vaccinul fabulos ținut la zeci de grade cu minus iar, in toata parcarea a ajuns sa se faca acte medicale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus